Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mikor kapok munkanélkülit?...

Mikor kapok munkanélkülit? Mennyi napot kellett ahhoz dolgozni, hogy jogosult legyek?

Figyelt kérdés
2010. jan. 7. 10:38
 1/5 anonim ***** válasza:
200 ledolgozott napnak kell lennie, majd csak akkor kaphatsz, 55 év alatt: rendelkezésre állási támogatást, 55 év felett szociális segélyt. Tavaly 28500 és 27000 volt az összegük, az ideit pontosan nem tudom de olyan ezer forinttal növekedhetett.
2010. jan. 7. 10:49
 2/5 anonim válasza:
Igaza van az előttem szólónak. Min. 200 nap. Minden 5 ledolgozott napra 1 napi járadék jár. Tehát minél több napot dolgoztál, annál több ideig kapod a járadékot, de max. 9 hónapig. A járadék összegét pedig a fizetésed határozza meg. Tavaly max. 85 ezer bruttó volt 3 hónapig, utána csak a fele jár. A minimum bruttó 42 ezer 3 hónapig, utána a fele.
2010. jan. 7. 10:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Az utolsó 4 évet veszik figyelembe.

Ha van legalább 365 bedolgozott napod (AMK és táppénz is számít) akkor álláskeresési segélyre vagy jogosult, minden 5 bedolgozott nap 1 ellátási napot eredményez.

Ha nincs 365 napod, de van legalább 200, akkor álláskeresési segélyt kaphatsz, ami 45 napig jár és fix összeg, enm fögg az átlagkeresetedtől, mint a járadék.

Természetesen csak akkor, ha megfelelsz az egyéb feltételeknek is (nem vagy vállalkozó semmilyen formában, sem nappali tagozatos tanuló/hallgató, táppénzben sem részesülsz, stb)

Mindezeket részletesen megtalálod a www,afsz.hu oldalon.

Fenn vannak a feltételek, az ellátások időtartama, mi alapján számolják és metteől meddig mennyi pénz jár.

2010. jan. 7. 11:59
 4/5 A kérdező kommentje:

Hogyan tudom bizonyítani, hogy tényleg dolgoztam 365 napot, ha ugyan az utolsó munkahelyemen megkaptam a kilépőparíkot, de ahol korábban dolgoztam 1,5 évig egyik napról a másikra eltűntek, és semmim nincs róla-kivéve a magánnyugdíjpénztári igazolásom, amit kiküldtek az adóbevalláshoz?

E nélkül nem kapok álláskeresésit, csak segélyt.

2010. jan. 7. 18:58
 5/5 anonim válasza:

Én már csak tudom most kaptam nem olyan rég...elöször is az első 4- évet nézik nekem 363 -362 napom volt és igazságtalannak tartottam ,hogy 2-3 napért nem kaptam munka nélkülit ugy,hogy szigoruan nézik,hogy meg van -e

a bedolgozott napjaid.ezért állás keresöire raktak aminek az összege 28500-ft mikor az lejár szocira raknak bent az önkormányzatnál kell intézni annak az összege semmivel se röbb mint az állás kereső összege pedig egyedül nevelem két gyermekemet. ez van ilyen világot élünk!!

2010. jan. 15. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!