Ha sikerül munkát szereznem, akkor vissza kell fizetnem a munkanélküli ellátást (segélyt)?
Ha sikerül munkát szereznem,akkor vissza kell fizetnem a munkanélküli ellátást(segélyt)?
Ezt a 22800 ft-ot kapom havonta.
Már 3 hónapja kapom és ha sikerülne munkát szereznem akkor visszakérik ezt a havi 22800Ft-ot?
Nem tudom meddig jár,szerintem 3 hónapig.
A munkaügyi felajánl valamilyen állást és ha nem fogadom el,akkor törölnek a nyilvántartásból és az ellást is megszüntetik.
Időarányosan akkor kell visszafizetni, ha hónap folyamán kezdesz dolgozni.
Pl. nekem 16-án kezdődött a munkaviszonyom, így a hó 2. felében már nem voltam munkanélküli - tehát a fele pénzt visszakérték.
Az álláskeresési járadék az, ami maximum 3 hónapig jár. Amit te kapsz, az a Foglalkoztatást Helyettesítő Támogatás, és addig jár, amíg nem mész közmunkára vagy rendes munkára. (Évente 30 napot kell dolgoznod, hogy a következő évben is kaphasd, ez lehet közmunka, önkéntes munka vagy bejelentett háztartási munka másnál.)
Egyiket sem kell visszafizetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!