Magyarországon belül mennétek a munka után?
Borsodban dolgozom egy német cégnél mint hegesztő. A Megyébe ez jó fizunak számít (160K nettó 3 műszakban + 12K bözsi)
Most elvisznek egy munkát (5-6 ember fölöslegessé válik akik ezt csinálták) szó szerint az ország másik végébe de ugyan ezen céghez.
Felajánlották hogy mehetek. A pénz ugyan ennyi (bár állítólag nyugatmagyarosságon jobban lehet keresni) + adnak lakást rezsi az én költségem és a barátnőmnek i tudnának munkát adni a cégnél ( alkatrészek csomagolása 100-110 nettó + 12 bözsi)
Állítólag azért ajánlották fel az állást mert a nyugati határszélen nincs hegesztő szinte mindenki kijár dolgozni Ausztriába. És éppen ezért kérhetnék több pénzt is.
szerintetek ?
Nemigazán köt ide semmi csak a szülők és a haverok. Nincs saját házam ami esetleg itt tartana.
27 éves vagyok barátnőm 23 éves.
Az jó, hogy adnak lakást és a barátnődnek is munkát. A barátnőd egyébként benne lenne?
Szerintem is sokat számít, hogy a jelenlegi lakóhelyeden lenne-e más munkalehetőség.
Lenne 100 is de ennyi pénzt semelyik másik cég sem adna. a legjobb ajánlat 195 bruttó semmi + juttatás de csak 1 műszak.
A barátnőm meg csak mi minimálbérért találna. (ápolónő de nincs felvétel még miskolci kórházakba sem)
" barátnőd egyébként benne lenne?""
ő nemigazán szeretne elmenni innen. Szereti ezt a kisvárost és szerinte itt is lehet boldogulni csak akarni kell.
Azt mondanám, hogy menjetek. De így, hogy ő nem akar, elég nehéz.
Szerintem jó, hogy így számítanak rád a melóhelyen és ez egyfajta elismerés.
Meg aztán az új környezetben, új helyen lehet, hogy hosszú távon jobb lenne, és olyan lehetőségeitek lennének, amik a jelenlegi lakóhelyeteken nem.
A barátnőd egyébként mit tervez, ha egyszer nem talál munkát?
A nagyon muszáj jönne velem. És most is dolgozik 77k nettóért cigis trafikba van.
Csak ő szeretne a barátnőkkel a nagyvárosba dolgozni (kórházba mint ápoló, a barinők is ott vannak és jóval több pénzért túlórával 150K is megkeresnek)
Szeretne autóval járni dolgozni munka után kávézni a barátnőkkel szombatonként shoppingolni esténként bulizni stb
Úgy élni ment egy huszonéves.
Van ápolónő ismerősöm, több műszak, kemény fizikai munka, lelkileg sem egy leányálom. Nincs ereje munka után kávézgatni, shoppingolni.
De ezeket megtehetné, akkor ha költöznétek és normális munkahelye lenne, nem? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!