1700 euróból mennyi marad nettóban Németországban?
Attól, hogy te annyira nem vagy képes, hogy alaposabban megnézd a kínálatot, attól ez még nem mese. Amikor az Európai Unió Bíróságán gyakornokoskodtam, akkor képzeld, ki tudtam venni egy szobát 150 EUR-ért, mert én szántam arra egy csomó időt, hogy utánajárjak, hogy a környéken hol és mennyiért tudok bérelni arra az 5 hónapra, és így is megérte, mert a munkahelyre (Luxembourg) 1-1,5 órás volt az út (a forgalomtól függően), és igen, képzeld, kijöttem az 1200 €-ból, úgy, h párszor elmentem bulizni is (igaz, Luxembourg-ban a pia elég olcsó).
Utolsó hozzászóló: nem attól függnek az albérletek árai, hogy milyen magasak a fizetések. Az élelmiszerek akkor miért jóval olcsóbbak? Rosenheim-ban a Real-ban jóval olcsóbb minden élelmiszer, mint itthon, Magyarországon, pedig jóval magasabbak a fizetések a németeknél...
De igen, az ingatlanok arai a fizetokepes kereslettol fuggnek.
Az elelmiszerek pedig nem olcsobbak, ez egy oriasi tevhit. Van ami olcsobb, de rengeteg dolog dragabb, hus, gyumolcs, zoldseg, pekaru, minosegi kaja. A hulladek lehet olcsobb.
Lassú gepárd - mondom, menj Rosenheim-ba (ott van tőled egy köpésre) a Real-ba; azokat az árukat is olcsóbban megveheted, amiket említettél, hidd el, olcsóbban kijössz.
Egyébként én Trier-ben vettem egyszer (Aldi-ban) bélszínt, ami (pontosan emlékszem) 11 euró 99 cent volt. Itthon kilója 8-10 ezer Ft (két éve talán egy kicsit olcsóbb volt). Na, ennyit arról, hogy Magyarországon a minőségibb élelmiszertermékek olcsóbbak lennének...
"Egyébként én Trier-ben vettem egyszer (Aldi-ban) bélszínt, ami (pontosan emlékszem) 11 euró 99 cent volt. "
Hány dekát vettél ennyiért? 15-17 €/kg áron van a bélszín errefelé, azonban az tény hogy az itteni marhahús kenterbe veri a magyar termékeket. Azonban az hogy olcsóbb lenne itt a megélhetés, mint otthon, az egyszerűen nem igaz. Hol költ egy átlag magyar kajára 250-400 €-t havonta? Nekem is vannak itt magyar "ismerősök", ő szerintük fejenként 120-130 € is elég a kajára, de ennyiből kiváncsi vagyok mit eszik.
Egyébként meg, ha arányaiban nézzük, Németországban olcsóbb a megélhetés, mint Magyarországon, egy magyar átlagosan 150.000,- Ft-ot keres, ha egyedül él, úgy, ahogy kijön belőle, és még félre sem tud rakni. Én sz*ros gyakornokként megéltem a luxemburgi melómmal 1.200 €-ból úgy, hogy félre is tudtam tenni (igaz, szobát béreltem, és kicsit messze a munkahelytől).
Vagy inkább egy jobb összehasonlítási alap; Magyarországon a pályakezdő jogászok 100-250 ezer Ft között keresnek, míg Németországban egy egyszerű közjegyzői irodában kap egy pályakezdő közjegyzőjelölt 3000 €-t (arról meg már ne is beszéljünk, hogy egy jól menő cégnél egy Rechte Berichterstatter akár 5000 €-t is megkeres havonta). Többet tud félretenni egy pályakezdő német jogász, mint egy magyar...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!