Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a különbség a geológus és...

Mi a különbség a geológus és a geofizikus között?

Figyelt kérdés
És érdemes tanulni rájuk?Jó a fizetésük?(mennyi?)
2010. jan. 3. 17:04
 1/8 anonim válasza:
37%
én csak azt tudom, hogy a geológus és a teológus között ég és föld a különbség xD
2010. jan. 3. 18:25
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

A geológus az a föld történettel foglalkozik.

A geofizikus pedig a vulkánokkal, katasztrófa előrejelzéssel, olajlelőheylek felkutatásával és kockázatelemzésével.

Az első inkább elméleti foglalkozás míga másik gyakorlatiasabb...

Mindkettő jól keres, már ahol tudják őket foglalkoztatni!

Mivel itthon már alig van ipar így itthon ez is felejtős meg még sokminden más is..

2010. jan. 3. 21:58
 3/8 anonim ***** válasza:
89%

Geofizikus, mint a nevében is benne van fizikus. Szóval, ha a fizika, matek jól megy és érdekel, akkor azt válaszd. :)

Geológus egyébként nem csak földörténettel foglalkozik, hanem elég sok mindennel...

Nagyon-nagyon-nagyon leegyszerűsítve a geológus sokkal inkább foglalkozik magukkal a kövekkel: kőzetek kialakulása, szerkezete, összetétele, őslénytan, stb...

Elhelyezkedni ne tudom mennyire lehet vele, ismerek párat, akiknek sikerült :)

A geofizikus meg a "kövek" és a föld fizikájával... az előttem lévő leírt sok mindent...

Elhelyezkedés: Hát a mi évfolyamunkból mindenki talált állást :)

2010. jan. 12. 15:17
 4/8 A kérdező kommentje:

utolsóhoz:Elhelyezkedés: Hát a mi évfolyamunkból mindenki talált állást :)

Ezt hogy érted ,mert én nem értem

2010. jan. 12. 17:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést, mivel a geofizikus részhez írtam, így azt hittem egyértelmű lesz, hogy a geofizikusokról beszélek.. bocsánat, ha mégsem. :)

Szóval geofizikusként végeztem (ELTE), és akik velem együtt végeztek mind találtak munkát és/vagy elmentek doktorizni... de ehhez hozzátartozik, hogy nem sokan végeztünk, tehát az, hogy munkát mind kaptunk nem feltétlen azt jelenti, hogy sok az állás, hanem, hogy kevés a geofizikus :)

2010. jan. 14. 09:45
 6/8 A kérdező kommentje:
Aha így már értem kössz a válaszokat ,és utolsó:ha kaptál munkát ,mennyi fizetést kapsz havonta?(ne vedd sértésnek ezt a kérdést)
2010. jan. 14. 17:56
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem veszem sértésnek, de ha nem baj, inkább általánosságban beszélek. Az évfolyamból (azt hozzá kell tennem: itt kevesebb, mint 10 emberről beszélünk, akik el is végezték :) )

Kezdő fizetésként olyan 200 bruttót mindenki kapott, de így vagy úgy mindenki "feljebb tornázta" magát. (Van aki már diploma előtt el kezdett dolgozni, így mostanra többet keres; van aki ösztöndíjas szerződést is kapott (=plusz pénz); sokan kimentek külföldre, ahol eleve többet lehet keresni...)

Szóval azért alapvetően mind szerencsések/ügyesek voltunk, de egyébként diplomás kezdőfizetés szerintem minden hasonló szakmánál ugyanilyen, már ha talál állást az ember.

2010. jan. 15. 07:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Kössz szépen a válaszodat.
2010. jan. 16. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!