Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Webmester papírral milyen...

Webmester papírral milyen területen tudok elhelyezkedni Mo-n (kifejtem)?

Figyelt kérdés

Szóval ha már szerdán vizsgázok akkor gondoltam megkérdem, h ez mennyire is jó..

Mert a neten alig találni vmi hirdetést akik tényleg Webmestereket keresnek. Iskolai rendszergazdának jó lenne, de ahhoz is felsőfokú végzettség kell most már..-_-

Két éve azért kezdtem el, mert a suli ahol érettségiztem biztosította ezt a képzést, és akkor jó ötletnek tűnt, mert közel is van, szakmám is lesz, csak azt nem gondoltam volna, h a kutyának se fog kelleni..

2014. jún. 16. 20:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Mi az a webmester? Webfejlesztő? Milyen technológiákat ismersz?
2014. jún. 16. 20:41
 2/4 A kérdező kommentje:

Na pont erről beszéltem..xD

Am OKJ-s szak.

Tanultunk:

- CMS (Joomla)

- PHP + MySQL, CSS

- Windows és Linux szerver

- Photoshop, Corel Draw

- Hálózatok kiépítése, karbantartása, bővítése (elég részletesen)

- meg némi gazdaságit is..

2014. jún. 16. 21:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát ezekkel végül is lehet kezdeni valamit szerintem, ha megy a dolog. Például a PHP+MySQL+CSS kombóval ha össze tudsz rakni egy jól kinéző dinamikus weboldalt, akkor egész jól lehet keresni. Tudom, hogy még mindig sok helyre keresnek PHP és MySQL tudással rendelkező webfejlesztőt, amikor állást kerestem, láttam pár ilyen hirdetést. Meg persze szabadúszóként is találhatsz megrendelőket. Adsz fel hirdetést itt-ott (prog.hu fórumon, expresszen, stb. mások is csinálják ezt), hogy megbeszélt specifikáció és ár alapján összeraksz weboldalakat, aztán majd jelentkeznek a megrendelők. Persze nem árthat némi referencia, ha csináltál már valamit, ami jó lett, azt érdemes mutogatni.

PS meg CorelDraw szintén alkalmi munkáknál jól hasznosítható, plakátokat, flyereket készíteni bulikhoz, rendezvényekre, stb. Ezzel néhány ezer forintot lehet keresni plakátonként, és ha ügyi vagy, csak 1-2 óra munka, mellékesnek nem rossz.

A hálózatos dolgok meg a szerverek ismerete hasznos lehet valami rendszergazda jellegű állásnál, azokra mindig szükség van. Meg itt is mehetnek a hirdetések, hogy ha Laikus Jánosnál fennáll a hiba, hogy "nincs net" és a szolgáltató nem tud segíteni, felhív téged, elmész hozzá, kihúzod a modemet aztán visszadugod, lám "van net" és kiszámlázol szépen 2000 forint munkadíjat meg 500 forint kiszállási díjat. Mellékesnek ezek sem rosszak.

Szóval szerintem vannak lehetőségeid több irányban is, kérdés, hogy ez az okj-s képzés mennyi gyakorlatot adott neked, mennyire értesz is a dolgokhoz.

2014. jún. 16. 22:59
 4/4 A kérdező kommentje:

De ha pénzt keresek adómentesen az nem illegális? :)

Meg mondtad, hogy kiszámlázok 2000 Ft-ot, ahhoz nem kell alapítanom legalább egy egyéni vállalkozást?

Am meg az a baj, hogy a legtöbb helyre diplomát kérnek..

2014. jún. 17. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!