Pályakezdőként hol tudnék legalább nettó 210. 000 Ft-ot keresni?
Normális egyébként az lenne, ha egy pályakezdő diplomás, nyelveket beszélő ember 210 nettót kapjon és ahogy múlnának az évek lenne az 500 nettó is. Itthon sajnos ez a ritka kategória.
Épp állást keresek, angol-német felsőfokúval, 2 egyetemi diplomával, messze nem pályakezdőként és ha behívnak interjúra (ha behívnak egyáltalán), kínálnak 100 nettót...mert elvárása van ám a cégeknek: 2 diploma, 2 nyelv tárgyalóképes ismerete, meg ez, meg az, de fizetni nem akarnak...
Csak nevetek rajtatok!
Az a fura és számomra felfoghatatlan, hogy ennyi pénz kerestek intelligensebbnek, meg műveltebbnek hiszitek magatokat nálunk, az életetek mégis olyan sivár, hogy velünk, 80e-et kereső panelprolikkal, kik retekklubbon meg sörön élünk, itt a gyk-n vitatkoztok és hajnali 01:31kor is a gép és gyk előtt rohadtok.
De nektek azért igényetek van a kultúrára és normális életre, közben meg a lenézés, és beképzeltség erősen süt a hozzászólásaitokból!
Mit ne mondjak vicces helyzet!
"Ja,hogy ehhez a feneket fel kell emelni és dolgozni meg tanulni is kell,hát igen ,,There is no free lunch"."
Megnézném, hogy te mégis a 100%ból mennyi erőt fektettél be és mekkora volt a szülői hátszél mértéke! De nem a noname kamu sz@rságra vagyok kíváncsi.
Hogy mennyit fektettem be,elmondom neked 150%-ot.
Igen lehet tudott volna a családom támogatni,de én elmentem DOLGOZNI már 19 évesen is és nem fogadtam el pénzt otthonról.Na erre mit lépsz most?
Egyetem mellett dolgoztam mindig is,heti minimum 30 órában.Sőt inkább 40-ben.
ELTE proginf,kemény volt igen,volt,hogy napi 4 órát aludtam hónapokig,volt,hogy majdnem összeestem a fáradságtól.
Sajnos ki is alakult az ingadozó vérnyomásom,de ez van.
Eleinte nem szakmai munkák,később már szakmámba kezdtem el dolgozni.Kemény volt de megérte szerintem,más kérdés,hogy sajnos a szív és érrendszerem kicsit megviselte,de megint a ,,There is no free lunch".
Én most nettó 180-at keresek, ami éldegélni jó, de normálisan élni + félretenni kevés. (Igen, ebbe bele kell hogy férjen a szórakozás, az olvasás (havi 1-2 könyv, többet fizikailag nem bírok elolvasni), néha egy drágább étterem, stb.)
Most ajánlottak egy új munkahelyet kb ugyanennyiért. Az állásinterjún meg fogom mondani, hogy min 220-230, azalatt nem váltok.
Szerintem ki fogják fizetni.
Ügyvédjelölt, 3 év gyakorlattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!