Miért van az hogy anélkül kell jelentkezni az állásokra hogy tudnám milyen a fizetés/munkarend?
igaza van az utolsónak, régen is alap volt, külföldön most is alap megjelölni a hirdetésben hogy mire lehet egyáltalán jelentkezni az adott cégnél, a mai magyarország csak ilyen abnormális hogy már az is tabu mire jelentkezel pontosan... jelentkezzen mindenki vaktában, aztán sok elfecsérelt idő és buszjegy után megtudhatja mi van a zsákbamacskában, röhej.
a munkavállaló pénzért dolgozik, az lenne az első és legfontosabb hogy közöljék. a második legfontosabb meg hogy mettől meddig kell dolgozni, amit szintén többnyire csesznek odaírni...
Nagyon zavar engem is. Ami mégjobban zavar,hogy állásinterjún feltesznek egy halom olyan kérdést,amihez semmi közük,pl kivel élek együtt,ő mit dolgozik,mennyit keres,mikor akarok gyereket stb A munkabért meg harapofógóval kell kihúzni belőlük.
Én már nem érzem kellemetlenül magam,ahogy visszahívnak interjúra még a telefonban rákérdezek,illedelmesen persze,hogy körülbelül hogy alakul a bér és a bejelntés,mert ezeket hajlamosak elsumákolni,és nem lyukasztok el 5 vonaljegyet egy nap munkanélküliként ,hogy aztán ott közöljék ,a bejelntés el van simliskedve,a pénz meg szánalmasan,vagy éppen vérlázítóan alacsony /egyik nap épp 410 ftos órabérért szerettek volna alkalmazni heti 70 órában) .
Értem én,hogy egy eladó vagy felszolgáló,esetleg pultos állásra rengeteg alkalmas jelentkező van. Igen,biztos nem tanultunk eleget /ezt szeretik ezen az oldalon hangoztatni,hogy mire fel várunk több pénzt/ ,vagy éppen nem piacképes a szakmánk és így jártunk, ezt is megértem,azt viszont nem,hogy TÖRVÉNYTELEN keretek közt akar dolgoztatni rengeteg munkahely . Mert ez törvénytelen ,és egy utcaseprőnek,vagy kukásnak,vagy akárkinek ,akiket itt le szoktak sajnálni is jár a törvényes foglalkoztatás,törvényes bérért,törvényes munkaidővel.
És az is jár ,hogy legalább egy irányadó bért,havi óraszámot tüntessen fel a hirdetésben. A kedvencem az,amikor bérigényt is meg kell jelölni,úgy ,hogy fogalma sincs az embernek mégis hány órát kell dolgozni,milyen munkarendben,hány napot stb.
... no meg sokszor azt sem tudja, hogy egyáltalán mit kéne dolgozni...
... mivel a hirdetésben "munkaerőt" keresnek... Kb. ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!