Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Angol nyelvtudással hová...

Angol nyelvtudással hová mennétek dolgozni itt Európában?

Figyelt kérdés

Végzettségem környezetvédelmi technikus. Nagyon szeretem az angol nyelvet és cégünkhöz gyakran érkeznek külföldi vendégek és általában én tolmácsolom nekik amit szeretnének.

De ami bánt, hogy nem keresek valami jól és kissé elegem lett és nekem is egyre sűrűbben fordul meg a fejemben, hogy lelépek. De hova? Nekem csak az angol megy mert ha tudnék németül nem lenne gond mert vannak ismerőseim kint Ausztriában és Németben is. Skandináv országok? Hollandia? Anglia lenne persze a célszerű, de most olyanokat hallok, hogy korlátozni akarják a bevándorlást...

Ha valaki tudna ötletet adni megköszönném :)

2014. jún. 4. 16:01
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Angol nyelvtudással, nyilván Romániába.
2014. jún. 4. 16:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"de most olyanokat hallok, hogy korlátozni akarják a bevándorlást... "

A félinformáció azért látom megy. A bevándorlók segélyezését akarják drasztikusan csökkenteni, munkavállalási céllal érkezőket nem éri hátrány. Ha figyelmesen elolvasod az eredeti angol ujságcikkeket, nem pedig a magyar ferdítéseket, akkor láthatod, hogy a sok segélyre utazótól vannak a plafonon a britek. Jövőre választás lesz itt is, van egy UKIP nevű párt, aki bevándorló ellenes, de esélytelenek, annak ellenére hogy most az EP választást megnyerték.

2014. jún. 4. 17:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem bántásból mondom, de külföldön egy jobb cégnél, jobb pozícióban ALAP a folyékony angol nyelvtudás. Szóval önmagában ettől senki nem fog hasra esni.

Plusz nem árt az adott ország nyelvének legalább társalgási szintű ismerete és egy nagyon jó szakmai referencia.

Egyébként Angliában miért vennének fel egy magyart értelmiségi munkára, amikor ott van ezernyi brit? Oda elsősorban legalja munkára keresnek külföldieket. Ha ügyes vagy, éveken belül feljebb tudsz lépni, de kint sincs kolbászból a kerítés....

A skandináv országokban pedig eléggé elvárják, hogy az angol mellett beszéld a nyelvüket és hogy valami speciális tudást, kiemelkedő szakmai tapasztalatot tudj felmutatni.

Ezekben az országokban sokkal jobb felsőoktatási intézmények vannak, mint itthon, szóval alapvetően ők is a sajátjaikat fogják alkalmazni értelmiségi munkára.

De persze lehet próbálkozni, csak az angol szerintem édeskevés a nagy karrierhez.

2014. jún. 4. 18:53
 4/6 anonim ***** válasza:
Az előzőnek sajnos nagyon igaza van a nyelvtudást illetően. Én angol nyelvterületen - de nem Angliában - dolgozom irodában, és az angol volt a legnagyobb pofára eses nekem. Azt hittem, hogy ezzel semmi gondom, hiszen otthon is nemzetközi környezetben, angolul dolgoztam . Igen ám, csak azt felejtettem el, hogy mindenki tudta, hogy nemaz anyanyelvünk, sokkal türelmesebbek voltak. Itt meg elkezdték bekapcsolni a telefonokat, azt se tudtam melyik nyelven fognakhozzám szólni, a neveket nem érettem, ha kértem, hogy betűzze, akkor kiakadtak.
2014. jún. 4. 19:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként Angliában miért vennének fel egy magyart értelmiségi munkára, amikor ott van ezernyi brit?"

Nagyon sok kelet-európai, köztük szép számú magyar dolgozik a pénzügyi, informatikai, reklám szektorban Angliában. Sok esetben egy keleti jobban képzett, és nagyobb munkabírású mint brit társai, kár azt hinni, hogy egy keleti csak mosogatni, takarítani vesznek fel, mert ez közel sem igaz. Nem mellesleg, rengeteg egyéni vállalkozó dolgozik itt, lévén a vállalkozásoknak Anglia kiváló lehetőségeket kínál.

"Oda elsősorban legalja munkára keresnek külföldieket."

A kivándorlók jelentős része gyenge nyelvtudással, szaktudás nélkül vág neki, ezért persze hogy nem jut neki jobb pozíció!

"de kint sincs kolbászból a kerítés.... "

Ez így van, nincsen, de a megélhetésben ég és föld a különbség.

2014. jún. 4. 19:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Utolsó, persze van ilyen is, DE nézd meg %-ban hogy hány olyan ember van aki értelmiségi munkát végez és hány aki takarít, mosogat. Ez utóbbiból sokkal több van...

Mellesleg Anglia pont az a hely, ahol a lakosság nagyrésze baromira lenézi a külföldieket és 10x annyit kell letenned az asztalra, mint egy angolnak, ha azt akarod, hogy elismerjenek.

Lehetetlen persze nincs, csak ne legyenek egyből irreális elvárásaink.

2014. jún. 4. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!