Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Cnc programozonak, cnc gepkeze...

Cnc programozonak, cnc gepkezelonek vagy hegesztonek erdemes menni? Ha gepkezelonek akkor melyiknek?

Figyelt kérdés

2014. jún. 4. 13:41
 1/4 goaus ***** válasza:
Mindkettő jó szakma. Hegesztőként nagyon jónak kell lenned a karrierhez, bár amúgy könnyebben tanulható, ha van érzéke az embernek hozzá. De jó suli nemigen maradt Mo-n, ráadásul mondom, 50 végzettből 2-3 lesz profi. CNC nehezebben tanulható szerintem, viszont ha valaki megtanulja, és lesz némi gyakorlata, nincsenek már nagy különbségek, könnyebben elhelyezkedik. Én a hegesztőt csináltam, 2 éve a 350 ezres OKJ mellett legalább elnyomtam annyit magánórákra, majd még utána pesten 250 ezret költöttem komplex minősítő tanfolyamra, hogy a legnehezebb poziciókra legyen nemzetközi minősítésem. Szóval át kell gondolni. Más kérdés hogy ha meg tudod csinálni, már az első helyen visszajött a belefeccelt pénz egy hónap alatt. Neked kell dönteni, de cnc-nél pl a végzősök nagy része el tud helyezkedni jó suliból, míg pl a mi csoportunkból egyedül én lettem profi hegesztő, de én is azonnal jöttem ki UK-ba.
2014. jún. 5. 11:03
 2/4 A kérdező kommentje:

3 szakmarol szolt a kerdes:-)

de koszonom az igy is kielegito valaszt!

2014. jún. 6. 15:25
 3/4 goaus ***** válasza:
A CNC-t azért írtam egybe, mert az a gépkezelő tud jól keresni, aki programot írni is tud.:) Ha valaki jól akar keresni és erős poziciót szeretne a piacon, mindent meg kell tanuljon ezekhez a gépekhez. El lehet helyezkedni mondjuk eggyel is, de nem ugyanaz.;)
2014. jún. 7. 10:39
 4/4 A kérdező kommentje:
És egyébként,ha én beiratkozom egy cnc forgácsoló tanfolyamra,akkor megtanitanak úgy programozni,mintha csak simán a cnc programozó okj-re iratkoznék be?
2014. jún. 9. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!