Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nagy hátránnyal indulok...

Kpe kérdése:

Nagy hátránnyal indulok mindenhol, hogy nem dolgoztam még? Bővebben lent

Figyelt kérdés

24 éves srác vagyok, tavaly óta keresek munkát. Abban az évben regisztráltam magam. Van érettségim meg 2 OKJ szakom: ügyintéző titkár, informatikai hálózattelepítő.

Eddig nem foglalkoztam álláskereséssel,amíg tanultam. Akkor még nem tudtam,hogy el kell mennem dolgozni valahova. Beszéltem egyik ismerősömmel,aki azt mondta,hogy nyáron elmehettem volna dolgozni.Utólag,arra gondoltam,hogy elszúrtam a jövőm. A munkaügyi központba kerestem tanfolyamot, egy targoncás-raktáros, majd egy sima targoncásat választottam. Egyikre se kerültem be, mert az egyiknél túlképzett voltam, másiknál nem értem el a pontszámot felvételinél.Egyik nap a munkaügyi központ küldött levelet,amiben egy cég jött Pécsre embereket toboroznak Dunaújvárosba.Először egy bemutató volt, tesztkitöltés, majd felvételi szóban.Amikor kérdezték,hol dolgoztam,mondtam hogy sehol,erre megdöbbentek. Ha legközelebb kérdeznek, kamuzok valamit,hátha bejutok. Most egy fizetős targoncás tanfolyamra jelentkeztem.Remélem ezzel sikerül elhelyezkednem.

Sok ismerőst kérdezgettem,hogy merre érdemes mennem. A facebookon is írtam,de nem segített senki. Engem az bánt,hogy nem jutok egyről a kettőre. Más is van hasonló cipőben? Külföldre nem akarok menni,hanem itthon akarok boldogulni.Bocs,hogy ilyen hosszú lett,nem tudtam volna rövidebben írni. Ha van kérdésetek,utólag válaszolok.

2014. jún. 4. 09:39
 1/3 anonim ***** válasza:
66%

Nézd, óriási különbség van aközött, hogy még soha nem dolgozott valaki vagy 2 évig már csinált valamit. Majd ha oda kerülsz, meg fogod érteni, miről beszélek. Így sajnos tényleg jókora hátrányból indulsz jelenleg.

Ugyanakkor azt mondtam, hogy amikor majd eljutsz oda, te is meg fogod érteni, ugyanis teljesen biztos vagyok benne, hogy fogsz találni idővel munkát. A targoncás képzés jó ötlet volt, azzal viszonylag könnyű elhelyezkedni és a pénz is egészen jó (ilyen-olyan pótlékokkal, borítékban..). Ne add fel, menni fog.

Ha pedig nagyon unatkozol, próbálhatsz gyakornoki pozíciókat keresni, azzal is épül-szépül az önéletrajzod.

2014. jún. 4. 09:57
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én is így vagyok, pedig már dolgoztam pár helyen, de még sincs normális munka.

Van egy környezetvédelmi technikusi végzettségem, vagy egy ojk s szoftverüzemeltetői, és van 4 féle masszőri amiből a gyógymasszőr a legmagasabb.

Első 2 semmire sem jó, 3.nál meg az alkalmazotti forma kb elfelejthető. Pesten bérelek helyet ismerőstől, így spórolva a járulékokon.. de kb alig van 1-2 vendégem havonta, pedig több helyen is fut a hirdetés, és a pesti árak alatt dolgozom. Szóval ez is ráfizetés.

Én se jutok ezekkel egyről a 2re.

furcsa módon 3 műszakos munkára nettó 75e-ért bármikor felvennének, csak (lehet leszavazni) én nem ezért tanultam meg érettségiztem, hogy 75e-ért 8általánost se elvégző emberekkel minimál alatti bérért dolgozzak együtt szabadidő nélkül.

ha ide születtem én is itthon szeretnék boldogulni, de néha rohadtul elmegy a kedvem ettől az országtól meg a tetves sok kiadástól.

25f

2014. jún. 4. 10:31
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nagy hátránnyal. 24 éves korukra sokan elvégeznek egy főiskolát/ egyetemet és/ vagy dolgoznak pár éve.

Én a helyedben nem reklámoznám, hogy semmit nem dolgoztál.

Alapvetően az őszinteség híve vagyok, de némi füllentés ilyenkor belefér. Pl. dolgoztál diákmunkásként/ gyakornokként ilyen-olyan pozícióban. Nyilván olyat kéne mondani, ami nem áll tőled távol és ha kicsit belekérdeznek, tudsz valamit mondani.

24 évesen nem szúrtad el a jövődet, de érdemes minél előbb valamit elvállalni, a tényleges tapasztalatszerzés miatt. Átmenetileg bevállalnék akár gyakornoki pozíciókat is, amik sokszor alig fizetnek, de legalább már lenne a kezedben valami plusz tudás.

2014. jún. 4. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!