Van esélyem, ha nem csatolok fotót az önéletrajzomhoz? Tudnátok mondani olyan helyeket ahova sikeresen felvételiztetek, vagy ismerősötök, kép nélkül?
Elméletileg ha nem kérnek külön fényképet, akkor nem is szabad fényképes önéletrajzot beadni.
Hogy nincs egyáltalán visszajelzés, akár hónapokig, az sajnos ma "természetes".
Ja, a személyidben nincs fotó? A jogosítványodban? Az útleveledben? Én kb. 8 éve voltam először állásinterjún. Akkor írtam az első Europass önéletrajzomat, aminek része volt a fotó és ha jól tudom a mai napig az (az Europass pedig EU-s, tehát törvény biztosan nem tiltja, meg mondjuk hülyeség is lenne). Az illető külseje igenis egy rosta, egy állás betöltésénél. Nem azért mert csak szép embereket vesznek fel, hanem azért mert kíváncsiak rá, hogy mennyire igényes az illető magára és a külső bizony szimpátiát vagy éppen unszimpátiát is kelthet. Az pedig, hogy olyasvalakivel kell együtt dolgoznod akivel nincs meg a kölcsönös szimpátia kihatással lehet még a teljesítményetekre is, rontja a munkahelyi légkört stb...
Az a primitív, hogy ezen így fel vagytok háborodva és itt problémáztok rajta. ;)
Gondolom a lakcímem is fel kellene akkor tüntetni mert az is rajta van az igazolványon, esetleg csatoljak vizeletmintát is, vagy nőgyógyászati látleletet?
Hát ez van, el kell fogadni hogy egy primitív világban élünk ahol mindenki prostituált és felszínes. Senkit nem érdekelnek az emberi jogok, a cigányozás meg egyenesen nyílt felvállalása a xenofóbiának. Ilyen ostoba emberekből áll ma magyarország.
Azért csinálják ezt a cégek, mert vannak akik támogatják is... Mindenki legyen "normális" és az a normális aki olyan mint én...
ezt a blogot egy hr szakértő írja, nem értek vele egyet, de hátha segít:
Kérdező, ezen kár problémázni.
A külső az első rosta. A legtöbb munkánál nem szépségversenyről van szó, de elég sok mindent le lehet olvasni egy képről. Látszik, hogy mennyire vagy ápolt, igényes. Ha nem vagy az saját magaddal szemben, jó eséllyel a munkádra is igénytelen lennél.
Nem mindegy milyen a kép sem. Ne tudd meg hány olyan jelentkező van, aki berak egy nyaralós képet, vagy a kiskutyájával pózol, vagy bekarikázza a képen saját magát és odaírja, hogy az vagyok én. Egy hr-es ismerősöm mesélte ezeket. Ilyen debilt én sem vennék fel, aki azt sem tudja, milyen képet illik berakni hivatalos papírokba.
Persze vannak állások, ahol különösen fontos az esztétikum. Én sem vagyok topmodell, de megértem, hogy egy elegáns szállodában jobban mutat a recepción egy csinos lány, mint egy olyan, aki csúnya, pattanásos. Ezt el kell fogadni, nem muszáj mindenkinek ilyen területeken dolgoznia.
Egyébként meg a 2 hónap semmi. Nem biztos, hogy emiatt nem hívtak be. Képpel is reális manapság ennyi várakozás, sőt még több is.
De én azt mondom, nagyobb esélyekkel indulsz képpel és ne ezen múljon a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!