Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van esélyem, ha nem csatolok...

Van esélyem, ha nem csatolok fotót az önéletrajzomhoz? Tudnátok mondani olyan helyeket ahova sikeresen felvételiztetek, vagy ismerősötök, kép nélkül?

Figyelt kérdés
El kezdtem munkát keresni 2 hónapja, de sehonnan nem hívnak fel. Egy ismerősöm mondta, hogy lehet, azért, mert nincs fotóm, külföldön nem kérnek, de itthon most állítólag nagyon rossz a helyzet és mindent meg kell csinálni amit elvárnak a munkáltatók. De én utálom ha lefotóznak, utálom így mutogatni magam meg nem is vagyok olyan szép, tényleg muszáj, ha munkát akarok találni?

2014. jún. 4. 06:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezt törvényileg kellene megtiltani, mint több külföldi országban. Van ahol még az életkort sem szabad kérni.
2014. jún. 4. 08:19
 12/22 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta egy ismerősöm hogy elvileg tiltja is az EU, meg én úgy tudom hogy a magyar törvény is, még reklámozták is egy ideig, de komolyan kit érdekel? Ott vannak rakásra az ilyen reklámok, hogy legyél 18-30 év közötti csinos hölgy, és küldjél képet... Ez annyira megalázó. Miért ilyen primitívek az emberek?
2014. jún. 4. 08:35
 13/22 anonim ***** válasza:
81%
És ha törvényileg tiltják? Akkor egyszerűen a munkáltató nem kér képet, és csak azokat hívja be akik küldenek.
2014. jún. 4. 09:21
 14/22 anonim ***** válasza:

Elméletileg ha nem kérnek külön fényképet, akkor nem is szabad fényképes önéletrajzot beadni.

Hogy nincs egyáltalán visszajelzés, akár hónapokig, az sajnos ma "természetes".

2014. jún. 4. 09:21
 15/22 anonim ***** válasza:
35%
Teljesen lényegtelen, hogy kérnek-e fotót (kép egyébként kelleni fog a bérletigazolványodhoz is, vagy ha van beléptetőrendszer a cégnél ahova jelentkezel ahhoz is), a felvételi elbeszélgetésen (Gyk. állásinterjún) úgyis látni fogják, hogy milyen vagy. Ezen szőrözni olyan mintha nem is akarnál dolgozni. A kisebbséget idekeverni meg viccnek is rossz. Sajnos eleget tettek az előítéletekért.
2014. jún. 4. 09:48
 16/22 anonim ***** válasza:
50%

Ja, a személyidben nincs fotó? A jogosítványodban? Az útleveledben? Én kb. 8 éve voltam először állásinterjún. Akkor írtam az első Europass önéletrajzomat, aminek része volt a fotó és ha jól tudom a mai napig az (az Europass pedig EU-s, tehát törvény biztosan nem tiltja, meg mondjuk hülyeség is lenne). Az illető külseje igenis egy rosta, egy állás betöltésénél. Nem azért mert csak szép embereket vesznek fel, hanem azért mert kíváncsiak rá, hogy mennyire igényes az illető magára és a külső bizony szimpátiát vagy éppen unszimpátiát is kelthet. Az pedig, hogy olyasvalakivel kell együtt dolgoznod akivel nincs meg a kölcsönös szimpátia kihatással lehet még a teljesítményetekre is, rontja a munkahelyi légkört stb...

Az a primitív, hogy ezen így fel vagytok háborodva és itt problémáztok rajta. ;)

2014. jún. 4. 09:52
 17/22 A kérdező kommentje:

Gondolom a lakcímem is fel kellene akkor tüntetni mert az is rajta van az igazolványon, esetleg csatoljak vizeletmintát is, vagy nőgyógyászati látleletet?

Hát ez van, el kell fogadni hogy egy primitív világban élünk ahol mindenki prostituált és felszínes. Senkit nem érdekelnek az emberi jogok, a cigányozás meg egyenesen nyílt felvállalása a xenofóbiának. Ilyen ostoba emberekből áll ma magyarország.

Azért csinálják ezt a cégek, mert vannak akik támogatják is... Mindenki legyen "normális" és az a normális aki olyan mint én...

2014. jún. 4. 10:03
 18/22 anonim ***** válasza:

ezt a blogot egy hr szakértő írja, nem értek vele egyet, de hátha segít:

[link]

2014. jún. 4. 10:34
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ezen kár problémázni.

A külső az első rosta. A legtöbb munkánál nem szépségversenyről van szó, de elég sok mindent le lehet olvasni egy képről. Látszik, hogy mennyire vagy ápolt, igényes. Ha nem vagy az saját magaddal szemben, jó eséllyel a munkádra is igénytelen lennél.

Nem mindegy milyen a kép sem. Ne tudd meg hány olyan jelentkező van, aki berak egy nyaralós képet, vagy a kiskutyájával pózol, vagy bekarikázza a képen saját magát és odaírja, hogy az vagyok én. Egy hr-es ismerősöm mesélte ezeket. Ilyen debilt én sem vennék fel, aki azt sem tudja, milyen képet illik berakni hivatalos papírokba.

Persze vannak állások, ahol különösen fontos az esztétikum. Én sem vagyok topmodell, de megértem, hogy egy elegáns szállodában jobban mutat a recepción egy csinos lány, mint egy olyan, aki csúnya, pattanásos. Ezt el kell fogadni, nem muszáj mindenkinek ilyen területeken dolgoznia.

Egyébként meg a 2 hónap semmi. Nem biztos, hogy emiatt nem hívtak be. Képpel is reális manapság ennyi várakozás, sőt még több is.

De én azt mondom, nagyobb esélyekkel indulsz képpel és ne ezen múljon a dolog.

2014. jún. 4. 10:38
 20/22 anonim ***** válasza:
66%
Én nem alkalmaználak. Nem a származásod miatt, nem a külsőd miatt(hiszen nem is láttam azt), hanem a hozzáállásod és a világnézeted miatt. Fogalmad sincs a dolgok működéséről, de azt klasszul meg tudod magyarázni, hogy miért kellene a világnak körülötted forognia és úgy működnie, ahogyan Te szeretnéd és ahogyan neked kényelmes. Senki sem cigányozott, Te mégis teremtettél neki környezetet és felhoztad és próbálsz rajta lovagolni. Az a nagy helyzet, hogy ezért (is) tartunk ott ezzel a kérdéssel ahol. Mert egyesek provokációra használják (mint Te is). Ha már a cigányságnál tartunk, egyébként érdemes megjegyezni, hogy bár vannak biologóiai különbségek (ezeket kár lenne tagadni, egyértelműek), a másság, a bűnözésre való hajlam, a kivagyiság, az agresszivitás nem ezeknek tudható be, hanem szociális-kulturális problémákra vezethető vissza. Az van, hogy évtizedek óta rossz úton haladva próbálják integrálni a cigányságot a hazai társadalomba és még senki sem vette észre (vagy igen, csak egyszerűbb volt nem foglalkozni vele és elérni a mostani helyzetet, hogy aztán lehessen nácizni, rasszistázni meg szélsőjobboldalizni és közben el lehessen hallgatni sokkal fontosabb és égetőbb problémákat), hogy felnőtt úgy két-három generáció, hogy nem látta aput-anyut dolgozni menni, vagy a testvért iskolába menni, lopni, bűnözni, a többieket csicskáztatni viszont igen, és így eljutottunk oda, hogy bizonyos elemek az élet császárának képzelik magukat úgy, hogy közben semmit az ég egy adta világon nem tettek le az asztalra és ha véletlenül visszanyal a fagyi, akkor sírnak a jogaikért. Észre kellene venni, hogy aki jogokat akar, annak kötelezettségei is vannak és a kettő egymás nélkül nem megy. Ugyanez a helyzet veled is (bár még mindig nem tudom milyen származású vagy). Meg vagy rajta sértődve, hogy képet kérnek és esetleg pont ez alapján találnak számukra alkalmasabb jelentkezőt, de az már büdös, hogy esetleg változtass magadon annyit, hogy Te legyél az alkalmasabb jelentkező a sok közül aki sír. A természetes szelekció nem arról szól, hogy aki gyenge elesik. Arról szól, hogy aki gyenge és nem tud/akar megerősödni és változni/alkalmazkodni a körülményekhez, az elesik. Ha nem vagy hajlandó alkalmazkodni, akkor bizony nem kár érted.
2014. jún. 4. 11:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!