Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nyelvtanár, magánúton -...

Nyelvtanár, magánúton - hogyan érdemes elkezdeni?

Figyelt kérdés

Közgazdász diplomám van, 25 éves vagyok, irodán dolgozok, külkereskedelmisként. Szeretem a munkám, viszont rájöttem, meg akarom valósítani az álmom,amit még 10-12 évesen határoztam el. Nyelvtanár szeretnék lenni, méghozzá otthon, magánúton vállalnék diákokat. 3 idegen nyelven beszélek, ezek közül kettőt tanítok is ( 1-1 diákom van csak, az igaz).

Mindenképp jó lenne ehhez elvégeznem a nyelvtanárit.

Amit néztem, az sajnos alap tanári+erre épül még egy nyelvtanári, amit munka mellett sajnos nem tudnék elvégezni ( nem beszélve a pénzről, mivel komoly összegeket kellene kifizetnem, mire elvégzem.) Sajnos Budapesttől is 3 és fél órás út választ el.

Szerintetek merre álljak neki, hol kezdjem el?

2014. jún. 3. 15:36
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem akarom elvenni a kedved, de szerintem nem valami esélyes kizárólag otthoni tanításból megélni. Kiegészítő jövedelemnek szuper, de amúgy nagyon változó, hogy éppen hány diákod van, mikor lesz új jelentkező stb.

Apukám nagyon sok nyelven beszél perfektül és egy időben ebből élt, de első körben egy nyelviskolával kötött szerződést, ott adott csoportos órákat. A csoportokból lettek magántanítványai is, aztán azoknak 1-1 ismerőse is felkereste. Hozzáteszem, neki nincs tanári végzettsége.

Volt olyan hónap, amikor elég jól keresett, de volt, hogy a tanítványok (akik sokszor felnőttek voltak) anyagi gondok miatt kénytelenek voltak az ilyen jellegű kiadásaikat megszüntetni és abbamaradtak az órák. Szóval eléggé kiszámíthatatlan a házi tanítás, de persze kinek mi felel meg. Nem beszélve arról, hogy nagyon telített a piac és nagy a konkurencia.

Ha ez minden vágyad, szerintem jobban jársz, ha nyelviskolákat keresel fel és/ vagy nyelvtanárként kezdesz el dolgozni gimnáziumban, majd felsőoktatási intézményben. Ha jó vagy és megismernek, úgyis lennének magántanítványaid is pluszban.

2014. jún. 4. 11:18
 2/2 anonim válasza:
Szerintem ez főleg azért problémás mert nem Pesten élsz. Csak magántanításból még itt is nehéz megélni, nemhogy egy kisebb lélekszámú helyen. Esetleg taníthatnál matek tárgyakat is a nyelvek mellett, azokra mindig nagyobb a kereslet. Nem hiszem amúgy, hogy ez attól függ-e, hogy van-e tanári végzettséged. Ha mégis ilyen sulit szeretnél próbálj távoktatásos lehetőséget keresni, akkor nagyon ritkán kell csak bejármi .
2014. jún. 6. 01:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!