Kísérőlevélbe mit írjak? Nyári munkáról van szó, nincs munkatapasztalatom, és valószínűleg nem álláshirdetésre fogok jelentkezni, hanem hoteleknek írni (takarítói állást, konyhai kisegítőt vagy valami ilyen munkát szeretnék).
Én a nyelvvizsgákat sem írnám bele (a nyelvtudást persze igen), mert egy munkáltatónak elsősorban az a lényeg, hogy milyen szinten tudsz beszélni, nem pedig a papír. Nagyon sok olyan ember van, aki valahogy lerakta a vizsgát, viszont egyáltalán nem használja a nyelvet és emiatt passzív tudása van.
A jó tanuló szerintem szintén felesleges.
A tanulmányi versenyeknek nagy jelentősége nem lesz ilyen típusú munkáknál, de persze neked kell érezned.
Én inkább a kompetenciákra mennék rá, pozitív tulajdonságokra (szorgalmas vagy, tudsz csapatban dolgozni, türelmes vagy stb.) és hogy mi motivál, miért szeretnél ott dolgozni. Pl. tapasztalatszerzés miatt vagy ha külföldön, akkor a nyelvtanulás. Ilyesmik.
Csak azért kérdeztem, mert próbáltam így is, de elég rövid lett. De mindegy, felesleges dolgokat nem írok bele.
Köszi a segítséget! :)
De ezeket a tulajdonságokat érdemes mondatba foglalni, nem csak felsorolni.
Pl. türelmes vagy az emberekkel, kollégákkal, amit xy szituációban, helyzetben már tudtál kamatoztatni.
Legalábbis én így írnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!