Létezik normális külföldi munka ahol nem az aljamunkát kapják a magyarok?
Van olyan ismerősöm aki építkezésen dolgozik 8 euróért óránként, napi 10 órában és a szállása egy konténerben van az építkezésen. A németek 8 euró helyett 11 fölött kapnak.
Hívtak engemet is homlokzati munkára de eszem ágában sincs 8 eurós órabérért egész nap az állványon mászkálni és kitudja hogy megkapom e a pénzem.
Egy másik ismerősöm 7-8 euróért festett de a külföldiek a rosszabb munkát adtak neki mindig.
Vagy lehet konténerben is lakni.
HA jól értem te 3 dolgot is szeretnél:
1: annyit keresni mint egy német,
2: jó helyen lakni,
3: és még a fizetésed is megmaradjon.
Na ez így együtt nem megy. Persze lehet hőbörögni, hogy a németek így, meg a lakás milyen drága, meg a konténer milyen szar, meg Magyarországon milyen kevés a fizetés, meg miért nem magasabb kvalitású munkát bíznak rád - de a hőbörgéstől még senkinek sem lett több.
Azt javaslom, mint a korábbiak: maradj itthon, ne keltsd a rossz hírünket odakint.
Szerintem meg igaza van.
Bocs, de ha ugyanazzal a kvalitással, munkaóraszámmal, feladatkörrel a német többek kap, akkor az diszkrimináció. Úgy fel lehet nyomni őket a hatóságoknál, mint a huzat.
Már csak azért is, hogy ne keltsék a magyar munkaerő "jó hírét", hogy milyen kizsákmányolható.
Az nem lehet, hogy a konténer árát vonják le a bérből? Felszoroztam, így azért annyira nem durva, különösen ha egyedül van a konténerben.
És mi az, hogy a épitőmunkás az nem tisztességes szakma? Nem lehet egy társadalmat menedzserekből felépíteni, és nem csak az irodistáknak vannak jogai.
Beszélni kell a nyelvet, ez a minimum. Elolvasni a szerződést, és ahhoz tartani magadat.
"ha ugyanazzal a kvalitással, munkaóraszámmal, feladatkörrel a német többek kap"
Gondolkodj légy oly kedves. A vendégmunkás kap szállást, nyilván segítséget az ügyintézésekben, néhol még a hazautazásukat is támogatják. A német meg nem kap ilyesmit. Na ezért...
Csak a kérdező szemmel láthatólag túl hülye ahhoz, hogy ilyen összefüggéseket meglásson, ő többet akar itthon keresni, mint a német és ugyan úgy akar élni.
Eu van, a vendégmunkásnak elvileg magának kéne szervezni az ügyeit, felnőtt ember. Jó esetben beszéli a nyelvet, van internet, meg lehet nézni. Ha magyar közevtítőt alkalmaz, az már speciális eset.
A kapott szállást kb. 2 mondattal alatta írtam... szövegértés?
A konténeres dolog meg úgy van hogy 2-3 ember 1 konténerben.
Lehet hogy egyben van építve 2 de még úgyse valami jó.
Az unióban nem minden ország egyenlő?
Ha egyenlő akkor a magyarnak is annyit kellene fizetni ugyan azért a munkáért mint a németnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!