Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Létezik normális külföldi...

Létezik normális külföldi munka ahol nem az aljamunkát kapják a magyarok?

Figyelt kérdés

Van olyan ismerősöm aki építkezésen dolgozik 8 euróért óránként, napi 10 órában és a szállása egy konténerben van az építkezésen. A németek 8 euró helyett 11 fölött kapnak.

Hívtak engemet is homlokzati munkára de eszem ágában sincs 8 eurós órabérért egész nap az állványon mászkálni és kitudja hogy megkapom e a pénzem.

Egy másik ismerősöm 7-8 euróért festett de a külföldiek a rosszabb munkát adtak neki mindig.

2014. máj. 31. 14:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
84%

Vagy lehet konténerben is lakni.

HA jól értem te 3 dolgot is szeretnél:

1: annyit keresni mint egy német,

2: jó helyen lakni,

3: és még a fizetésed is megmaradjon.

Na ez így együtt nem megy. Persze lehet hőbörögni, hogy a németek így, meg a lakás milyen drága, meg a konténer milyen szar, meg Magyarországon milyen kevés a fizetés, meg miért nem magasabb kvalitású munkát bíznak rád - de a hőbörgéstől még senkinek sem lett több.

Azt javaslom, mint a korábbiak: maradj itthon, ne keltsd a rossz hírünket odakint.

2014. máj. 31. 19:24
 12/18 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem meg igaza van.

Bocs, de ha ugyanazzal a kvalitással, munkaóraszámmal, feladatkörrel a német többek kap, akkor az diszkrimináció. Úgy fel lehet nyomni őket a hatóságoknál, mint a huzat.

Már csak azért is, hogy ne keltsék a magyar munkaerő "jó hírét", hogy milyen kizsákmányolható.

Az nem lehet, hogy a konténer árát vonják le a bérből? Felszoroztam, így azért annyira nem durva, különösen ha egyedül van a konténerben.

És mi az, hogy a épitőmunkás az nem tisztességes szakma? Nem lehet egy társadalmat menedzserekből felépíteni, és nem csak az irodistáknak vannak jogai.

Beszélni kell a nyelvet, ez a minimum. Elolvasni a szerződést, és ahhoz tartani magadat.

2014. máj. 31. 20:28
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

"ha ugyanazzal a kvalitással, munkaóraszámmal, feladatkörrel a német többek kap"

Gondolkodj légy oly kedves. A vendégmunkás kap szállást, nyilván segítséget az ügyintézésekben, néhol még a hazautazásukat is támogatják. A német meg nem kap ilyesmit. Na ezért...

Csak a kérdező szemmel láthatólag túl hülye ahhoz, hogy ilyen összefüggéseket meglásson, ő többet akar itthon keresni, mint a német és ugyan úgy akar élni.

2014. máj. 31. 20:41
 14/18 anonim ***** válasza:
45%

Eu van, a vendégmunkásnak elvileg magának kéne szervezni az ügyeit, felnőtt ember. Jó esetben beszéli a nyelvet, van internet, meg lehet nézni. Ha magyar közevtítőt alkalmaz, az már speciális eset.

A kapott szállást kb. 2 mondattal alatta írtam... szövegértés?

2014. máj. 31. 21:44
 15/18 A kérdező kommentje:

A konténeres dolog meg úgy van hogy 2-3 ember 1 konténerben.

Lehet hogy egyben van építve 2 de még úgyse valami jó.

2014. jún. 1. 11:44
 16/18 anonim válasza:
71%
Sztem a rangletrat kikell jarni mindenkinek.Ha magambol indulok ki akkor sz...aros budikat takaritottam 7 euroert Irorszagba aztan egy ev utan 8 euroert ja es 5-en laktunk egy 3 szobas hazba en voltam az egyeduli lany szoval a takaritas java meg ram vart munka utan.Hetente 20 hazba jartam takaritani.Aztan ez mellett meg este egy pizzeriaba is dolgoztam hetvegente hajnal 4-ig szinten 8 euroert.Aztan itt kesobb 10-et adtak es lett egy bolti eladoi munkam is ahol kezdetbe szinten 8- eurot adtak utan lett 13 euros oraberem kb 4 ev utan.Ossz- vissz het evet dolgoztam igy es az utolso ket evben kaptam a takaritasert is 12-15 eurot.Aki igy all hozza mint te az maradjon otthon en dolgozzon 500 ft-ert.Ha perfekt beszeled a nyelved akkor lehet valogatni de addig meg ne valogass....
2014. jún. 15. 21:49
 17/18 A kérdező kommentje:

Az unióban nem minden ország egyenlő?

Ha egyenlő akkor a magyarnak is annyit kellene fizetni ugyan azért a munkáért mint a németnek.

2014. jún. 15. 22:04
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Feltéve, ha ugyan azt tudod, de ha kettőt tippelek akkor például valsz nem beszélsz valami sokat németül...
2014. jún. 15. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!