Milyen szakmár érdemes leginkább tanulni, ha Németország a cél?
Érdekelne mely szakma az, amivel könnyen el lehet helyezkedni, normális fizetésért. Német nyelvtudás van, viszont érettségi nincs.
Szívesen fogadok minden tanácsot, ötletet, olyanoktól is akik jártasabbak nyugaton. :)
Nyitott vagyok rá, sőt van is egy program amiben ha ott tanulsz szakmát még havi ösztöndíjat is kapsz (800eur körül talán), viszont nem vagyok jogosult, mert vagy érettségi vagy valamilyen szakmai képzettség kell hozzá. Ezen kívül minden stimmelne. :/
Egyéb módon meg kétlem hogy menne, mert valószínűleg lényegesen drágább kinn tanulni, és nem hogy nincs annyim, meg is kéne élni valamiből. (Családom van :) )
Viszont itthon, munkaügy által ingyen tudnék tanulni még szakmát. De nem akarok használhatatlan dolgot.
nem tudod esetleg,hogy mi ennek a programnak a neve? engem nagyon érdekelne :)
én személy szerint vm hiányszakmába fektetnék be a helyedbe energiát pl. hegesztés
Legfőképp az épület és szerkezetlakatos amit fontolgatok.
A program fenn van a ZAV oldalán is (német munkaügy), Job of my life" néven. [link]
De van egy magyar közvetítő, én velük beszéltem: [link]
3 éves képzések, nyelvtanfolyammal kezdődik itthon, aztán kinn, és utána Németoban a szakképzés. De az oldalon mindent leírnak elég részletesen.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!