Másfél éve vagyok pályakezdő munkanélküli, milyen tanfolyamot végezzek el?
Már mindenfelé beadtam az önéletrajzomat, ahová 90%-ban megfelelek az elvárásoknak, de egyszerűen nem, nem megy. Mindenhol azt mondják, hogy a papírom jó, de tapasztalat hiányában nem szeretnének alkalmazni.
Mindjárt elsírom magam...
Én viszont ezt kérdeztem, mert így egy kicsit egyszerűbb testhez álló továbbképzést ajánlani...
Mert ilyenkor úgy szokott lenni, hogy ajánlunk valamit, amire jön a kifogás, hogy "egy nőnek/férfinak ez nem", "nem bírom a stresszt/ az ülőmunkát/ a fizikai munkát stb", és sehova nem jutunk.
Olyan tanfolyam nincs, amit ha elvégzel azonnal kapsz munkát. Na jó, mondjuk van, pl orvos, vagy valami keresett mérnök olyan ágazatban amiben nagy a hiány.
okj-s tanfolyamok 90%a nem ilyen. hiába mondják azt, hogy a hegesztő hiányszakma, ha a munkáltató 2év tapasztalat alatt dobja a kukába az önéletrajzodat.
ne csak oda add be, ahol 90%-ban megfelelsz a leírásnak, hanem oda is ahol csak 40%ban meg ahol 50%ban megfelelsz.
Ezzel az erővel, akkor ne add be sehova, mert a kukában landol.
Én azt mondom, hogy tolni kell mindenhova, azt valamelyik csak visszajelez. Én is így voltam suli után, a legganébb helyek jeleztek vissza, de legalább volt valami amiből ki lehetett indulni. Ilyen helyeken is csak addig voltam míg a szükség azt követelte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!