Milyenek a pénzügy számviteli szakmák és egyetemi képzések?
Hát a psz szak az alapszakok királya a legtöbb egyetemen (legalábbis G karon). Az itt végzettek mérlegképes könyvelők, banki alkalmazottak lesznek, tehát általába valami nagy cégnél fognak dolgozni, így sok munka de jó körülményekre számíthatnak.
Később a legtöbb egyeteme erről a szakról lehet a legtöbbféle mesterképzést választani, igazából emiatt is jó.
Viszont az egyetemen itt a legerősebb a matematika és más matekalapú tárgyak oktatása, tehát erre is fel kell készülni.
Szomszédom pénzügyi fősulit végzett tavaly.
Brókercégnél dolgozik pénzátutalásokkal, ügyintézéssel, kimutatásokkal meg ilyenekkel foglalkozik nem tudom az egészet pontosan de elég nagy összegeket /több tíz illetve száz milkás/ bankszámlákat, értékpapírokat ügyintéz tehát oda kell figyelnie van rajta felelősség na meg a titoktartás.
Úgy tudom a fizetése a 300 ezret veri nettóban.
Szerintem is érdemes a pénzügyi pályára menni mert annyi mindent kezdhetsz vele olyan sok helyre pályázhatsz és alapjába véve szinte mindig jól keresnek vele.
én is csak ajánlani tudom. én tavaly előtt végeztem (bár én PTE-n) pénzügy és számvitelen, Bp-en voltam szakmai gyakorlaton,és most könyvvizsgáló asszisztensként dolgozom egy nagy multinál. előnye,hogy rengeteget utazgatok, van,hogy hónapokat egy másik városban vagyok a kollégáimmal,mert ott dolgozunk,ill. a fizetés is egész szép.
a szak maga nagyon kemény, sokan kibuknak az egyetemről,de szerintem nagyon sokat érő egy diploma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!