Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ebben a helyzetben hogy lenne...

Ebben a helyzetben hogy lenne érdemes felmondani hogy jól jöjjek ki belőle?

Figyelt kérdés

A jelenlegi munkahelyemen nem vagyok megelégedve a béremmel, de tudom hogy itt a béremelés esélytelen.

Kaptam egy állásajánlatot, ha jó pénzt adnak akkor el is vállalom.

Nem szeretném ha a főnököm a felmondási időt kérné mert akkor 1 hónapot kellene dolgoznom nála. Nem tudom hogy gyakorlatban mi a szokás mert igazából ami a szerződésben van abból semmit se tart be. Nem annyit dolgozunk amennyi le van írva, táppénzt nem fizet, fizetett szabadság nincs, munkaruha nincs...

Rengeteg munka van tehát biztos bosszankodna.

Mi van ha a felmondásban az áll hogy ő küld el? mi a következménye ha kilépek?(a felmondási időtől nem tekint el, én meg nem megyek be dolgozni.)

2014. máj. 26. 19:52
 1/4 anonim ***** válasza:
81%

Ha Ő küld el, az annyit jelent, hogy Ő mond fel Neked. Ilyen esetben járnak az egyéb juttatások (végkielégítés stb.), ha egyébként is fennállnak rá a feltételek.

Ha Te mondasz fel, akkor nem járnak a fenti juttatások, és ha a munkáltató igényli, akkor a 30 napos felmondási időt köteles vagy ledolgozni, legalábbis munkaviszonyban eltölteni. Vagyis lehet alatta keresőképtelen az ember, vagy szabadságon is, ha engedélyezik. A felmondási idő ettől még megy...

Ha felmondasz, és nem "töltöd" ki a felmondási idődet, akkor az jogellenes munkaviszony megszüntetésnek minősül, és köteles vagy a cégnek a felmondási időre járó béredet megfizetni. Ha a cég úgy dönt, hogy más kára is származott a jogellenességből, akkor bírósági perben követelheti az egyéb (bizonyítható) kárának megtérítését is Tőled.

Én azt mondom: Ha ennyi törvénytelenül jár már most el a munkáltatód, akkor dobd fel neki eshetőségként - abban az esetben, ha nem enged el "rögtön", hogy Te viszont a Munkaügyi Felügyelőségnél teszel bejelentést a törvénytelenségeiről, és tanúkkal (többel!) is fogod tudni igazolni azt, amit állítasz majd ott. Ha elenged, akkor ettől eltekintesz, és nem szemétkedsz, cserébe, ha Ő sem...:)

2014. máj. 26. 20:18
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ :)

Remélem a felmondási idő sem bevált szokás ha a fizetett szabadság sem az...

2014. máj. 26. 20:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Rendkívüli felmondás vagy azonnali hatályú felmondás célszerű és megindokolhatod az általad említett érvekkel.

Ha jófej vagy akkor felajánlod a közös megegyezést úgy, hogy ő eltekint a felmondási időtöl. Ha nem akkor nyugodtan megfenyegetheted burkoltan vagy nyíltan privátba, hogy ez és az lesz ha szórakozik veled. Azért légy óvatos és okos :)

2014. máj. 26. 22:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Az azonnali hatályút nem ajánlom abban az esetben, ha nem tudja igazolni azt, amit állít benne. Ugyanis az ilyen jellegű felmondáshoz alapos, és részletes indok kell, amely megállja a helyét.

Az "úgy tudom", "azt gondoltam", a "kolléga mondta"... nem helytálló!

Az azonnali hatályú felmondás egy szankciónális munkaviszony megszüntetés, bármelyik fél teszi is meg. Nem szabad vele viccelni, könnyen munkaügyi bíróságnál köthet ki az ember, ha nem körültekintő.

Árnyaltan célozz arra, amit már írtunk, és bízz abban, hogy ha a szabadsággal nagyon "rugalmasak", akkor a felmondási időben is azok lesznek! :)

2014. máj. 27. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!