Az E-bay mennyire éri meg eladóknak?
Inkább olyan, mint a Tesz-Vesz vagy Vatera (fizetni kell minden egyes eladás után), vagy inkább olyan, mint az aprod.hu vagy a jofogás (ingyenes)? Ha fizetős, akkor az E-bay eladás esetén automatikusan levonja a saját részét, vagy utólag kell befizetnem?
Van-e valahol magyar nyelvű leírása?
Lehet-e mindig fix árat megadni, mert én nem szívesen bajlódnék licitálgatókkal.
Volt-e már valakinek rossz tapasztalata, az E-bay-el kapcsolatban, és ha igen, mi? Vannak-e buktatói?
Köszönöm a válaszokat!
Mennyire eri meg eladoknak? Hat az attol fugg mit adsz el.
Nem ingyenes az eladas, az eladott termekek utan 10%ot levonnak. (En kulfoldon elek, tolem ennyit vonnak, nem tudom, hogy mas orszagokban is ennyit.) A 10%ot en mindig belekalkulalom a termek araba.
A listizas nekem ingyen van. Ez alap listazas. Ha extrat akarok (kiemeles, tobb foto, mint amit engednek, minimum osszeg beallitasa stb.) akkor azert fizetnem kell, de nekem eleg az alap listazas, ami ingyenes.
Magyar nyelvu leirast gugli bacsitol kerj.
Nekem ugy van beallitva, hogy az ebay a dijakat minden eladasom utan a ho vegen levonja. Ha nem adok el semmit, akkor abban a honapban nulla a tartozasom.
Rossz tapasztalat?
Egyszer rosszul csomagoltam be egy kagylobol keszult fulbevalot, es eltort. A vasarlom irt, hogy eltort es nem akar negativ feedback-et adni, kuldjem vissza a penzet. Kertem, hogy fotozza le a termeket. Kuldott emailben egy fotot, amiben tisztan latszott, hgoy eltort. Most hogy o torte el vagy sem, vagy a postan, azt nem tudom ellenorizni, ugyhgy visszakuldtem neki a penzt. Ebben az esetben nem vontak le semmi dijat tolem de ez nalam vesztesegkent jelent meg.
Megeri?
Nezd, van egy rakat cuccom, amik csak allnak a szekrenyben. Felteszem oket ebayre, aztan ha elviszik, akkor duplan jol jarok, nem foglaljak tovabb a helyet es meg penzt is kapok erte.
Mivel kulonosebb faradtsagot nem igenyel (az elejen igen, mert mindig nagyon ovatos vagy, de ahogy egyre tobbet eladsz, egyre rutinosabb leszel) meg idot,hogy elmenj a cuccal a postara es feladd, de ha mar tul vagy par eladason, akkor belejossz, es max fel / 1 orad ramegy a dologra es keresel vele x penzt. Toled fugg, hogy neked ez mennyire eri meg.
(a fel/1 ora ugy ertem, hogy az elejetol a vegeig: lefotozod, kitalalod mennyiert aruld, felteszed a kepet a gepedre, bejelntkezel ebaybe es elkeszited a listazast, ha eladtad, akkor becsomagolni szepen, felcimkezni, elsetalni vele a postara, feladni... ez mind idot igenyel)
a fix aru listazas fizetos, a licitalos viszont ingyenes, de licitalasnal te allitod be az indulasi arat. Felraktam egy ajandek (bontatlan) DVD-t 10 penzre (utalom a filmet, ugyhogy mindegy volt mennyiert viszik el mert nekem nem kell) es a vasarlok feltornaztak 18 penzre. Boldogan vittem a postara feladni, tisztan kerestem vele 18 penzt (minusz az ebay dija).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!