Dolgozott már valaki a Multi-Coop Diákszövetkezetnél?
Mt.
"157. § (1) A munkabért a tárgyhónapot követő hónap tizedik napjáig ki kell fizetni."
"158. § (2) A munkabér fizetési számlára utalással történő kifizetése esetén, a munkáltatónak úgy kell eljárni, hogy a munkavállaló munkabérével a bérfizetési napon rendelkezhessen."
Tehát egyáltalán nem igaz, amit az első ír. Főleg, ha még a szerződésben is benne van az ellenkezője.
Az már más kérdés, hogy a munkáltató nem teljesíti a törvényi kötelezettségét és a saját vállalását valamilyen okból. Az biztos, hogy nem bankközi hiba van, a munkáltatónál keresd a hibát.
Aztmondták hogy a héten megérkezik és bocsánatot is kértek,
de ha mégsem küldenék mit tudnék csinálni? az iskolaszövetkezet pesti én meg miskolci vagyok
Nem nagyon tudsz mit csinálni azon kívül, hogy zaklatod a munkáltatót e-mailben vagy telefonon. Azzal sem érnél el sokkal többet, ha bemennél hozzájuk személyesen.
Ha ez nem segít, akkor kell a munkaügyi felügyelethez fordulni, de azért érdemes ezzel 1-2 napot várni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!