Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Április 11. -én lejárt a...

Április 11. -én lejárt a táppénzjogom,23. -án írtam alá a felmondásomat. Május 5. -én postázták a felmondásom és a táppénzem március 30. -ig. Ez azt jelenti, h március 31. -április 11. -ig már. Nem kapok táppénzt?

Figyelt kérdés

Április 11. -én lejárt a táppénzjogom,23. -án írtam alá a felmondásomat. Május 5. -én postázták a felmondásom és a táppénzem március 30. -ig. Ez azt jelenti, h március 31. -április 11. -ig tartó másfél hétre már nem kapok pénzt? A papírok közül is csak a felmondásom jött ki, a többi nem. Be tudok jelentkezni a Munkaügyi központnál? Vagy még meg kell várnom a többi papírt?

Munkanélküli segélyt a felmondás v a bejelentkezés napjától kapok? Kapok egyátalán ilyen esetben?

2014. máj. 11. 15:09
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Kb 5 kérdést tettem ki ezzel kapcsolatban itt a GyK-on.

7 évig dolgoztam a cégnél.

2014. máj. 11. 18:30
 12/13 anonim ***** válasza:

Kedves 10-es!

Nem rendes volt a munkáltatója, hanem a törvény szerint járt el. Ugyanis köteles ilyenkor kiadni a bent maradt szabadságot, ez nem választás kérdése. Utána ha a dolgozó még mindig keresőképtelen, akkor köteles az ezzel kapcsolatos ellátásokat számfejteni, és megigényelni.

Azzal sem rendes, hogy nem mondott fel a dolgozónak, ugyanis keresőképtelenség alatt nem indul el a felmondási idő, tehát nem is tudta volna eltávolítani a dolgozóját, mégha akarta volna, akkor sem.

Rendes akkor lett volna, ha a táppénz jogosultság lejártát követően elküldi üzemorvosira (ahogy elő is van írva), és ha az üzemorvos alkalmatlannak találja, akkor "rendes felmondással megszüntetni a munkaviszonyát, nem pedig közös megegyezéssel. Ha megteszi, a dolgozónak jár végkielégítés, és felmondási időre járó bér is.

Az a munkáltató nekem nem rendes, amelyik ettől megfosztja a dolgozóját.

Egyébként a közös megegyezés ellenére simán munkaügyi bíróságra adnám az ügyet, ugyanis "láthatóan" megtévesztés van mögötte, és a dolgozó "megkárosítására" irányult a közös megegyezéses munkaviszony megszüntetés, ha abban semmilyen egyéb járandóságra nem kötöttek megállapodást.

A bíróság szinte tuti, hogy ugyanazt fogja mondani, amit én, hogy a munkáltató köteles lett volna elküldeni üzemorvoshoz és alkalmatlanság esetén köteles lett volna "rendes" felmondásssal megszüntetni a dolgozó munkaviszonyát. És akkor jön képbe a szankció, mint végkielégítés, és felmondási bér.

Az más kérdés, hogy a dolgozó belevág-e a dologba, megéri-e neki akár évekig pereskedni. Hozzáteszem az ilyen pereskedés illetékmentes.

2014. máj. 12. 06:28
 13/13 anonim válasza:
0%
Uristen komolyan letetted az asztalra azt a kanalat amihelyett a masikat kellet volna????!!!!
2014. máj. 19. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!