Van valakinek tapasztalata nyelvtudás nélküli osztrák munkával kapcsolatban?
A szórólapozásról egy-két dolog.....
Az 1000 euróból a költségek levonása után kb. 300-400 euró szokott maradni , ez nem több egy magyar fizetésnél.
Monjuk ez nagyon függ attól , hogy milyen a körzeted ( tömbház , családi ház , házelosztás , hasonlók ) meg milyen messze kell autóznod.
Nagyjából így működik :
Kiautózol , elhozod a szórólapokat , hazahozod , itthon sorrendbe állítod őket ( ez több óra ) ,bezacskózod, másnap kiautózol ,kiszórod a körzetedben , hazajössz.Aztán újrakezded az egészet......
Ha van nagyobb prospektus kétszer kell menni , mert nem bírja el az autó.Minden emeletre fel kell menni ( tehát tömbháznál nem az alsó levélszekrénybe szórod ) , rendszeresen ellenőriznek , ha kiderül , hogy a szórólapot kidobtad , vagy az alsó levélszekrénybe szórod , a második esetnél kivágnak.
Kb. olyan fizikai igénybevétel a napi munka , mintha kocognál 8 órát.
A kocsinak sem tesz jót az állandó ki/beszállás , csomagtartónyitás , hosszú távon tönkremegy , mindig letörik valami.
Akkor működik , ha jó a körzeted , meg ha közel laksz.
Sok magyar azért csinálja , mert nincs közvetlen főnököd a közelben , de a fizetésből nem marad több , mint egy magyar gyári melóból.
Jellemző , hogy többen csinálják ( a magyarok ), egy embert bejelentenek , de az egész család dolgozik , apa hazahozza , a család csomagolja ,( ha nincs család akkor fizetsz a szortírozásért ) , mikrobusszal kimennek ( a rendes kocsi kicsi ) , megállnak az utca végében , apa jobbra , anya balra , bátyus előre , aztán egyszer csak elfogy.
Magyarul : pocsék meló és nem leszel fiatalabb , kezdésnek jó , de másra nem nagyon , a mosogató többet keres és kevesebbet melózik....
1. válaszoló (morcos maci): ez csak egy kérdés volt,nem kell egyből bunkózni. Tudod, józan ésszel én is ezt gondolnám,ahogy te le is írtad,de mivel én ki szoktam mozdulni itthonról,így tudom,hogy a valóságban ez marhára nem így megy. Hirtelen tudnék is mondani kb 6-7 ismerőst,aki így dolgozik,csak ők kerti munkát végeznek,vagy valami háztáji munkát. Nehogy azt hidd,hogy ha átléped a határt,akkor már mindenki csak németül szól hozzád. Nagyon sok magyar él a határ mentén,akár munkáltató is. Arról nem is beszélve,hogy ez a szerződés elvileg kötelező dolog meg minden,de én akiket ismerek,egyiknek sincs szerződése (magyarán feketén dolgoznak) és kézbe kapják a fizut ( hozzá kell tenni,hogy évek óta csinálják nyaranta és mindig megkapták a fizut). Jöhetne a kérdés,hogy akkor miért itt kérdezem meg ezeket,ha vannak ilyen ismerőseim. A válasz marha egyszerű: kapálni nem akarok,azt tudok itthon is :D. Másfelől sajnos ezeknek az ismerőseimnek a többsége olyan,hogy nekik legyen jó, a többieket lesz*rják, sose segítenének beszervezni mást. Biztos mindenkinek vannak ilyen ismerősei.
2. válaszoló: Köszi a választ,ez legalább hasznos volt :). Amúgy nem hosszútávon gondolkozok ilyenben,csak a nyárra keresek valamit,amiből félre is tudnék rakni,mert szeptembertől folytatom egyetemet és gondoltam ha már idénymunka kell (mert máshova 2-3 hónapra nem nagyon vennének fel),akkor inkább megpróbálnám a határmentén,hátha jobban megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!