Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pontosan mit kell tudni egy...

Pontosan mit kell tudni egy logisztikai ügyintézőnek?

Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy mennyire szükséges azon a szakon végezni? Nem értem igazán,mert sokan vannak,akik csak érettségivel csinálják ezt a munkát,de tudom,hogy van egyetemi képzésben is ilyen szak. Egyetemen akkor csak megtanítják rendesen használni az Excelt,meg a SAP-ot? Vagy írjátok már le,hogy hogyan van ez!

2014. máj. 4. 19:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát Magyarországon rossz a képzés, az biztos. A BGF-re beíratkoztam nemzetk. száll. ügyintéző felsőokt szakkk-re, hát mondanom se kell, az első év a 2 évből csakis gazdasági ismeretekből áll..logisztikáról csak a 2 ik évtől esik szó.. persze a lényeg hogy perkálja az ember a 160-at szemeszterenként. Passziváltattam magam s most Németországban végzek egy képzést: légiszállítmányozási ügyintézőit. 4 hónapos kőkemény képzés de nincs félrebeszélés, nincs lehúzás. A színvonal magas. Azt hogy logisztikai ügyintéző azt valahogy nem nagyon tudom értelmezni sem..milyen logisztikai? szállítmányozás? raktározás? tengeri? légi? milyen ága? A logisztika elég tág fogalom..
2014. máj. 4. 21:34
 2/2 anonim ***** válasza:

Az egyetemi végzettséggel pl. logisztikai menedzser, vagy külgazdasági menedszer stb megnevezésü végzettséget kapsz. Ezzel lehetsz pl. beszerző, vagy vevőkapcsolattartó, vagy csoportvezető mondjuk szállítmnyozási ügyintézőknek, vagy raktárrszélegnek, ha már van hozzá tapasztalatod is. Az ecxcelt minden bizonnyal megtanítják, az SAP-ot pedig nem. Nem minden cég SAP-t használ, azt majd a munka során kell elsajátítani. Vizsont főiskolán tuti legalább két nyelvvet ütőképesre kell(ene) megtanítani, és akkor ér valamit ez a szakma.

OKJ-s végzettségnél fordul elő az ügyintéző megnezvezés. Külkereskedelmi, szállítmányozási (magában foglalja a légi, tengeri közúti szállítmányozást is) vámügyintéző. Itt csak egy részét csinálod a fent leírtnak, de aki ügyesen végzi a dolgát, a főiskolai végzettség nélkül is eljuthat a fent említett pozicióba. (most nem ejtenék szót a protekcióról) Van amúgy abban valami, amit az oktatásról írtak, a valóság szinte köszönő viszonyban nincs azzal, amit tanítanak. Én spec. minden tudásom a gyakorlatban szedtem össze.

Olyanról nemigen tudok, akinek csak érettségije van, és ebben a szakmában van. Legfeljebb, mint logisztikai adminisztrátor, vagy ügykezelő, aki a fenti két felsorolsában valamelyik keze alá dolgozik. Vagy esetleg egy raktári anyagmozagtó, de még ahhoz is van OKJ-s szakma.

Szerintem jól jövedelmező szakma, szépen lehet lépkendni a ranglétrán, a fizetés sem rossz, viszont nem egy nyugis állás. Minél magasabb pozicióban van valaki, annál több a túlóra, a felelősség és a stressz.

2014. máj. 4. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!