Miért nem tud a legtöbb ember előrelépni?
Gyakran beszélgetek olyan emberekkel, akik kint dolgoznak külföldön és mesélik, hogy néhány hét alatt előléptették őket, magasabb bért, felelősségteljesebb munkát kapnak. Ez a kevésbé iskolázottakra jellemző.
Kis hazánkban ez miért nincs így. Valaki 10 éve dolgozik ugyanott és a 600 ft-os alapbérét csak 30ft-tal emelték ez idő alatt.
Mi az oka ennek?
Azért nem kell elhinni amit a kint élő magyarok mesélnek, mert sokszor a fele sem igaz. Én is kint élek 6 éve, mégsem léptetek elő. Talán mert nem a mekiben dolgozom, és nem a krumplisütő mellőle helyeztek előre a pulthoz..
Azért kint is azt léptetik előre aki tesz is érte. Akárcsak otthon.
Azért, mert külföldön élből a bevándorlót a legalacsonyabb szintű kulimunkára vették fel. Aztán rájöttek, hogy az adott személy értelmes / ügyes / tehetséges és akár többet is érhet a cégnek, ha nem teszem azt söpröget. És előléptetik.
Itthon azért nem jellemző, hogy a tehetséges és szorgalmas emberek valami legalja munkát vállaljanak el és onnan elő lehessen léptetni őket. Mindenki általában a képességeihez közeli munkakört vadássza.
Köszönöm a válaszokat. Akkor most már kevésbé vagyok pesszimista Magyarországot illetően.
Eddig azt hittem, hogy ebből a szempontból is levagyunk maradva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!