Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csekély értékű ajándék -...

Csekély értékű ajándék - kinek mit illik, mit kell?

Figyelt kérdés

Hogy illik?

Egy nagy multinál dolgozom, 2-3 beszállítónk/alvállalkozónk évente 1x-2x meglep vmilyen ajándékkal.

Egy doboz márkás bonbon, kávé, tea, ital, max. 3000 Ft értékben.

Nem tudom, hogy ebben az esetben nekem illik-e adni vmit. (Illetve a másik 2-3 kollégának.)

Mi adjuk nekik a munkát, mi biztosítjuk a szerződéseiket, ilyenkor mi a teendő?

Nem tudom, hogy felkészüljek-e, mert karácsonykor rendszeresen kapunk egy kis értékű ajándékot, de most először húsvétkor is, és ha épp van bent dolguk a cégnél a vállalkozóknak, esetleg névnapra is, de ez nem jellemző.

Nagyon változó, meg is lepődtem most a húsvéti ajándékon.

Elgondolkoztam, hogy vajon nekem fel kell-e készülnöm az ilyen alkalmakra, kell-e vennem több csomagot, vagy ez úgy illik, hogy a beszállítók ajándékozzák meg a munkaadójuknál azokat, akikkel közvetlen kapcsolatban állnak?

Van ennek vmilyen jogi/hivatalos háttere, vagy csak illem kérdése?

2014. ápr. 18. 17:22
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem kell nekik ajandekot venned, atyauristen!! Fogadni mernek, hogy a munkaltatod szabalyzata szigoruan tiltja az ilyen ajandekok elfogadasat, nezz utana!
2014. ápr. 18. 18:01
 2/2 A kérdező kommentje:

Egyszer volt erről szó, de az évekkel ezelőtt volt.

Akkor úgy volt, hogy a kis értékű ajándék nem tilos.

Nem is ástam bele magam mélyebben, mert akkor még nem ebben a munkakörben dolgoztam.

Másokat megkérdezni nem fogok, mert sok az irigy ember, és ha vkik kapnak vmit, vkik pedig nem, abból jó nem sülhet ki.

Nem tudom, milyen szabályzat lehet, ami tiltja. Kollektív szerződés? Vagy mi?

Még ha tiltja is vmi, láttuk már egy sötét téli napon az ablakból, hogy a beszállító csomagtartójából átkerülnek dolgok a főnök csomagtartójába. Késő délután volt, a munkaidőnek már vége volt, nem tudhatta a főnök, hogy bent maradtunk tovább.

Hiába tilos a nagy értékű ajándék, ha sehol nem marad nyoma.

Így bebiztosítja magát a vállalkozó, hogy jövőre is ő nyer a pályázaton.

2014. ápr. 18. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!