Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ilyenkor lehet bejelentést tenni?

Ilyenkor lehet bejelentést tenni?

Figyelt kérdés
Tegnap előtt voltam éjszakás műszakban, ilyen "vállalkozóval", aki viszi az embereket. Elég érdekes hely volt, semmi munkavédelmi eszköz, sem bakancs, sem szemüveg, sem pedig hallásvédő, pedig brutál hangos volt minden. Tegnap 20-kor jött volna az autó, kb. fél hétkor már kerestem volna hogy nem tudok menni, mert családi ügy jött közbe. De foglalt volt. Számomra fontosabb a testvérem mint az, hogy ő megkapja a több tízezres pénzét utánam. Nagy nehezen elértem, mondtam ezt neki. Mondta hogy hát hamarabb szólhattam volna, mert most kötbérezik stb. Hát mondom így járt, most mit csináljak vele, nem vagyok jövőbelátó hogy délután 16-kor felhívjam hogy elnézést, de nekem fontos dolog fog közbejönni 18:45 perckor. Az már nem az én bajom hogy nem tud embert keríteni. A másik meg az, hogy szünet sem volt amikor dolgoztam, 8 óra hosszán keresztül se inni, se enni nem tudtam (kamerát nyugodtan vissza lehet nézni), egyetlen egy 10 perces szünetem volt a 8 óra hossza alatt, ami annyira volt elég, hogy pár kortyot igyak. Már a rosszullét kerülgetett, pláne, hogy a gép amin voltam forró gőzzel rakta össze a hungarocelleket. A munkavédelem hiányáról pedig már írtam. Aztán még ezek ellenére ő teszi le a telefont köszönés nélkül. Nem értem, hogy mit nem lehet azon felfogni, hogy közbejött valami most. Helyébe fülét-farkát behúznám, hogy volt neki éjszakán valaki sz*rért-h*gyért, széthajtva, evés-ivás nélkül, 110km-ről beutazva. Munkavédelemmel kapcsolatban megéri bejelenteni vagy nem?
2014. ápr. 15. 19:53
 1/5 anonim ***** válasza:
14%
Miért kell bosszúállónak lenni ebben az országban ösztönösen? Gondolom téged nem fognak vizsgálni hogy szabályosan jártál-e el.
2014. ápr. 15. 20:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Mármint miben jártam-e el szabályosan? Nem vagyok bosszúálló, ki mondta?
2014. ápr. 15. 20:12
 3/5 A kérdező kommentje:
Egy szóval nem mondtam hogy be is jelentem, csak kíváncsiságból kérdeztem. Van nekem jobb dolgom is mint jelentgetni.
2014. ápr. 15. 20:17
 4/5 anonim ***** válasza:

munkavédelmi főfelügyelőségnél, a munkáltató köteles biztosítani a munkaközi szüneteket és a munkavédelmi eszközöket...a munkavállaló megtagadhatja a munkát, ha a megfelelő védőeszközöket nem biztosítják számára és balesetveszélyes számára a helyzet, a munkavállaló köteles!!! megtagadni a munkát, ha a munkavégzés másokra balesetveszélyes

de gondolom feketén dolgozol...

2014. ápr. 15. 21:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Dolgoztam! Nekem ilyen hely nem kell, elegem van az ilyen "cigány" munkákból. Diákként is csomó ilyen helyen voltam. Állítólag nem fekete, hanem bejelentett, mert elkérték az adataim. De hogy ebbe mi az igazság. Bár nem értem, hogy akkor miért nincs szerződés.
2014. ápr. 16. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!