Mennyire nehez a poker dealer szakma?
létezik képzés, gondolom adnak róla valamilyen papírt is (hogy ez hivatalos-e, nem tudom, de a jövőben biztos lesz), és igen, a szakma létezik. minek egyáltalán megnyitni ilyen kérdést, ha valaki csak kötekedik és közben fogalma sincs.
egyébként sajnos túl sokat én sem tudok, nekem is osztják a lapokat.
nem egy könnyű szakma, agyilag is rendesen ott kell lenni, mert nem csak osztod a lapokat, mint egy robot (és ez sem könnyű, nagyon sokat kell gyakorolni, hogy pontos, jó osztó legyél, nem is beszélve arról, ha még a szép stílusra is figyelni akarsz), hanem a játék rendes menetéért is te felelsz, kisebb vitákat is rendezned kell (bonyolultabb esetben vagy a játékos kérésére ott a floorman). ezen kívül az igen nagy számú bunkót is el kell viselned (attól függ melyik teremben dolgozol), akikk sokszor téged tesznek felelőssé azért, ha veszítenek, és beszólástól a pakli széttépéséig és dealerhez vágásáig igen széles skálán reagálnak. tehát idegileg is bírni kell.
jó esetben rendszeresen váltanak, tehát nem kell órákat egyszerre osztani, van pihenő, de van olyan terem, ahol ezt kevésbé tudják megoldani. ha cash game-et osztasz, akkor azért borravalóra is számíthatsz, itt még inkább érdeked, hogy elégedettek legyenek a játékosok. a jó osztó olyan, mintha ott se lenne, mégis mindig maximálisan jelen van és figyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!