Hogy tudnám az igazam bebizonyítani?
ezzel az a baj, hogy szigorúan nézve nem neked van igazad. felszálltál a buszra egy nem oda való bérlettel és használtál egy olyan szolgáltatást, amiért nem fizettél. én megértem a helyzetedet, de az, hogy csak később vetted észre nem mentesít ezek alól. pl. gondolom a 20km-es bérlet drágább is, ha korábban már vettél ilyet, akkor észre lehetett volna venni az árkülönbséget.
a másik, hogy jobban nézett volna ki, ha már akkor reklamálsz, ahogy megkaptad a 8ezres csekket. azzal, hogy nem fizetedd be, nem azt közölted valük, hogy te ezzel nem értesz egyet.
én úgy gondolom, hogy max. méltányosságot kérhetsz, hogy tekintsenek el a kamatoktól és befizeted az eredeti összeget.
de lehet, hogy valakinek lesz jobb ötlete.
Végrehajtásnál az a baj, hogy már a végrehajtó költségei aránytalanul magasabbak lesznek illetve már azok, mintha korábban próbáltad volna támadni a jogtalannak vélt büntetésedet.
A homokba dugod a fejed és Te úgy gondolod nem jogos nem fizetem be, az nem megoldás és ennek mindig ez a vége. Ráadásul méltányosságinál mondhatják erre azt hogy együttműködési szándék hiánya volt részedről, mert nem jelentkeztél, hogy neked ezzel ilyen meg olyan bajod van, vagy kérted volna a méltányosságot még végrehajtás előtt.
(Én most egy milliót fizetek pl családtagok homokba dugott feje és nem fizetése miatt, közös költségtartozás jogcímen havi 90-ezres törlesztőkkel, miután egyezkedtem a végrehajtást kérővel)
A végrehajtóval nem tudsz egyezkedni, hacsak az nem egy követeléskezelő cég, aki megvette a 8 ezres követelést.
Egyezkedni a végrehajtást kérővel kell, de attól a végrehajtás költségeit is meg kell fizetni.
500.000 Ft alatti tartozás esetén részletfizetést is biztosít az idei végrehajtási törvénymódosítás, ha kérvényezed azt a végrehajtást kérőnél (vagy követelés kezelőnél).
Utolsó!
Az általános elévülési idő 5 év, nem 1!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!