Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres egy építész/épít...

Mennyit keres egy építész/építő mérnök (kb. )?

Figyelt kérdés
Illetve mennyire nehéz munkát találni a fenti végzettségek egyikével?

2014. márc. 14. 23:09
 1/9 A kérdező kommentje:
Leginkább a külföldi munka érdekelne.
2014. márc. 14. 23:13
 2/9 anonim ***** válasza:
63%
Építő mérnök manapság leginkább munkát keres. Legalábbis az ismeretségi körömben.
2014. márc. 14. 23:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Építőmérnökként nehéz elhelyezkedni. Építészmérnökként egy fokkal könnyebb, de ez attól is függ, hogy hol keresel állást. Talán a legkönnyebb állást találni észak-nyugat Magyarországon.

A reális fizetés egy kezdő építészmérnöknek 150-200k nettó körül van.

Külföldön persze más a helyzet, ott könnyebb állást találni, mert nem halott a gazdaság. 2000 euró körül lehet vele kezdőként keresni.

2014. márc. 15. 13:35
 4/9 anonim válasza:
Nem értek egyet azzal hogy nem lehet olyan könnyen elhelyezkedni. Ha végig böngészel egy oldalt ahol állásokat ajánlanak láthatod hogy rengeteg pályakezdő és tapasztalt építő mérnököt keresnek. Szerintem csak hozzá állás kérdése hogy van-e munkád vagy nincs. Én is ilyen pályára készülök én speciel építő mérnöknek. Akár pályakezdő vagy akár tapasztalt a fizetés kiemelkedő. A mérnökök keresnek majdnem a legjobban az országban.
2015. júl. 1. 14:39
 5/9 anonim ***** válasza:
Elköveted azt a hibát, hogy egy kalap alá veszed az összes mérnököt. Ez a jól keres igaz a villamos, gépész, mechatró és informatikai mérnökre. Agrár , élelmiszer meg hasonnlo mérnők pl teljesen kuka. Építő picit jobb ezeknél de nem sokkal. Pályakezdőként kapsz majd egy 140-150 nettot.
2017. febr. 15. 19:05
 6/9 anonim válasza:
Az építészmérnökök keresnek a legkevesebbet a mérnökök közül!!! (Saját tapasztalat.) És könnyen el lehet helyezkedni vele, mert mindennap keresnek építészmérnököket, csak nem magas a fizu.
2020. jún. 15. 20:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Mérnökök között gyengusz.
2020. jún. 16. 19:32
 8/9 anonim válasza:

6-os vagyok, azóta végzett építészként dolgozom, építészmérnökként egy kivitelező cégnél, az a tapasztalatom, hogy építőmárnökök szerintem többet tudnak keresni, mert kivitelezésben van bónusz és prémium, míg tervező építészeknél ez nem igazán jellemző.

De alapvetően mindkettőt nagyon keresik, más már a helyzet, mint 5 évvel korábban, mára már az építkezés menő.

2021. okt. 25. 00:10
 9/9 anonim ***** válasza:
8: építészként is kivitelezhetsz a helyszínen, csak gondolom a heti 60 óra meló egy falka segédmunkással nem vonz. Amúgy kivitelezéshez persze, hogy keresik az embert, ennyit és ilyen körülmények között műszaki affinitással csak az dolgozik aki szerelmes az építőiparba. Más elmegy normális iparágba jó körülmények közé.
2021. okt. 25. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!