Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nehéz ma állást találni?

Edward Cullen ® kérdése:

Miért nehéz ma állást találni?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy miért egyre nehezebb állást találni , és miért egyre nehezebb az oktatás, miért vesznek fel az emberek egyre több hitelt? van vmi összefüggés?
2009. dec. 14. 22:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért,mert sz*r az egész ország......Szerintem ezzel mindent elmondtam,ahol én lakom ott a plázában minden hónapban eladót keresnek mindig kirúgnak valakit aztán megint felvesznek valakit,az mehet és jöhet megint más. Ja ha 40 felett vagy megint ásd el magad munka ügyben.....1 éve keresek munkát és nem kapok,pedig fiatal vagyok és van érettségim kitörölhetem vele a se**m
2009. dec. 14. 22:34
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem diplomám lesz, de van egy olyan érzésem, hogy ugyanígy fogok vele járni, mint az első az érettségijével :(
2009. dec. 14. 23:38
 3/8 anonim válasza:
100%

nekem meg már van diplomám, és valóban annyit érek vele, mint az első az érettségivel.

hát ez van.

2009. dec. 14. 23:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A munkanélküliséget közvetlenül a technikai fejlődés okozza. Mivel rendelkezésünkre állnak gépek, ezért ugyanakkora munka elvégzésérhez egyre kevesebb emberre van szükség. Pl. egy ember egy traktorban sokkal több földet tud felszántani, mint kézzel. A traktor tervezéséhez és építéséhez is kell emberi munka, de kevesebb, mint amennyi ahhoz kéne, hogy ugyanannyi területet kézzel szántsanak föl. Emiatt munkahelyből egyre kevesebb van, munkaerőből viszont ugyanannyi, és ez okozza a munkanélküliséget.

A dologban az a gec*ség, hogy a munkavállalást jog helyett kötelességnek tekintik. Nekem, mint állampolgárnak nem kötelességem, hanem jogom kellene, hogy legyen elhelyezkedni (itt kötelesség alatt azt értem, hogy ha nem helyezkedek el, akkor nem tudok megélni). Vagy ha elhelyezkedni nem is, de valamilyen formában megélni mindenképpen jogom kellene, hogy legyen. Nem én tehetek róla, hogy nincs szükség a munkámra, ezért megvonni tőlem a kereset lehetőségét rajtam kívül álló okok miatt egyszerűen gec*ség. Ez a felfogás még abból az időből származik, amikor munkából több volt, mint munkaerőből, és aki nem dolgozott, attól valóban jogosan vonták meg a megélhetés lehetőségét. Azzal, hogy egy cég géppel végezteti az én munkámat, nem én fosztom meg a céget a munkámtól, hanem a cég foszt meg engem a keresetemtől, amit értelemszerűen kompenzálnia kellene valahogy.

Az ember azt gondolná, hogy ha a gépek elvégzik a munkát az emberek helyett, akkor az emberek számára eljön a Kánaán, ahol már csak a szórakozás marad. Ehelyett azt látjuk, hogy minél könnyebben elő tudjuk állítani a javakat, annál nehezebben jutunk hozzájuk.

2009. dec. 14. 23:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Azért, mert van ugye ez a "válság".Mo- elég sok külföldi cég van, és a fogyasztás- és megrendeléscsökkenés miatt kirugdossák a felesleges embereket.aztán válogathatnak a jelentkezőkből.

Gondolom csökkent a bevételük (értsd: az elnök nem bír többet lopni, és nem bír még egy yachtot venni meg nyaralót a Bahamákon)és azért spórolnak ott ahol tudnak.

2009. dec. 14. 23:50
 6/8 anonim ***** válasza:
85%
Azért egyre nehezebb az oktatás,h egyre kevesebben tudják elvégezni,mert nincs szükség diplomásokra,mellesleg a jelenlegi diplomás szakmákat fele annyi idő alatt meg lehetne tanítani,ha nem raknák tele felesleges baromságokkal-de ugye amíg tanulunk,addig sem dolgozunk,szóval ez megint csak kifizetődő-csak nem nekünk-de amúgy felesleges is,mert nem fizetik meg jobban a diplomásokat,mint másokat-egyszóval éppen arra lesz pénzed,h kinyögd majd a lakáshitelt meg a számlákat aztán marad 10ezer ft-od egy hónapra,h egyél,igyál,ruházkodj,tisztálkod-szóval ilyen luxusdolgokra...Normálisan fizető állása csak annak van,akit anyuci,apuci,nagybácsi, 100. unokatesócska betesz vmi frankó helyre ahova nincs is meg a megfelelő végzettsége,és ezzel elveszi azoktól a helyet,akik ténylegesen oda valók lennének.Szóval ezekből kiindulva már érthető,miért vesznek fel az emberek annyi hitelt.Gondoljatok csak bele:itt,ebben az országban egy fiatalnak semmi esélye arra,h jobb módon élhessen a saját erejéből-akárhány diplomája is legyen,nah persze ezt is lehet tovább ragozni: van a jótanuló gyerek,aki nem tud egyetemre menni,mert nem engedheti meg magának,h elmenjen koliba a legközelebbi városba,meg ott van anyuci pici hülyegyereke,aki sehova nem kellene a pontjai alapján,de mivel anyuci ki tud tejelni félévente fél milla tandíjat a pici fia máris a legmenőbb egyetem hallgatója,bukhat akárhányszor,anyuci úgyis fizeti,aztán csak elvégzi vmikor,ha meg elvégezte,akkor anyuci bedugja vmi menő helyre,ahol ugyan többet fog ártani mint használni,dehát mégiscsak megkeresi v ellopja ami őt "megilleti"),...hát ennyi...Saját példámból és mások példájából is tudom mindezt.Ez az ország,amiben jelenleg élünk...:))kieresztettem a gőzt...:D
2009. dec. 15. 00:18
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért nehéz állást találni, mert válság van, kevés a pénz és sok helyen egy dolgozó másfél emebr munkáját kénytelen ellátni. Ez persze olcsóbb, mint 2 alkalmazottat fizetni.

Ha a válság véget ér, picit könnyebb lesz, de a múlt rendszer (amikor mindenkit beszórtak egy gyárba, ha kellett, ha nem, ha értett vmihez, ha nem) soha nem fog visszajönni.

A höbörgőknek üzenem, hogy külföldön sem jobb a helyzet, bár nagy divat manapság a saját hazát ócsárolni és a külföldöt az egekbe felmagasztalni, aatól az még nem igaz.

Az emberek azért vesznek fel egyre több hitelt, mer a fogyasztói társadalom ezt diktálja. Ciki 4-5 éves mobiltelefont használni, gáz 2megapixeles géppel fotózni, nyomi vagy, ha nincs legalább 1 giga RAM a számítógépedben és így tovább... Reklámok folyton fogyasztásra ösztönöznek, meghülyítenek néhyán embert, aztán az emberek már egymást kábítják... Mindenki túlköltekezik, ezért van szükség hitelre

2009. dec. 15. 02:15
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
azért nehéz, mert sorra zárják be a gyárakat Mo-n. ami van az meg nem magyar tulajdonban van. viszik ki a tőkét az országból, nincs visszaforgatva, nincs fejlődés.
2009. dec. 15. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!