Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elég jó érzékem van a matekhoz...

715.sd kérdése:

Elég jó érzékem van a matekhoz. Van ötletetek, hogyan lehetne ezt pénzzé tenni?

Figyelt kérdés
21 éves egyetemista vagyok. Azt hiszem elég jó fejem van a matekhoz, főleg a logikai részekhez és a geometriához. Valószínűleg ez örökölt dolog, nagypapám fizikus volt, apám pedig építészmérnökként végzett. A matek érettségim 98%-os lett. Van valami ötletetek, hogyan lehetne ezzel a tudással rövidtávon valami pénzt keresni?

2014. márc. 6. 19:41
 1/10 anonim ***** válasza:
42%
Korrepetálás 2000-2500 Ft/óra. Napi 4 ember, 4 óra min 8000 Ft nettó.
2014. márc. 6. 19:44
 2/10 anonim ***** válasza:
2000-2500 szerintem rengeteg. Sokan ugyan ekkora vagy magasabb képzettséggel kevesebbért is elvállalják.
2014. márc. 6. 19:57
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát a férjem matematikus, de hosszú távon sem jutott még eszébe, miből tudna pénzt csinálni. De azért szurkolok neked! :)
2014. márc. 6. 19:58
 4/10 anonim ***** válasza:
61%
A férjed próbálkozzon bankokban, kockázatkezelési, modellezési területen. Kiemelkedően bérezik a jó matematikusokat.
2014. márc. 6. 20:16
 5/10 anonim ***** válasza:
44%
Próbálkozz a tippmixxel, ha olyan jó vagy akkor ki tudod számítani melyikre kell fogadni. :)
2014. márc. 6. 23:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Jó lenne tudni, milyen szakon tanulsz. Pl. én matematikus hallgató vagyok, vidéki nagyvárosban, 1200 ft/60 perc áron tartok órákat. Láttam már olyan hirdetést, ahol közgazdász hallgató szeretett volna 2500 ft-ért korrepetálni, ezt kicsit túlzásnak tartottam. Főleg úgy, hogy infó, mérnöki, fizikus, matematikus szakokon annál mélyebb matek tudás szükséges.
2014. márc. 6. 23:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Vendéglátás-turizmus szakon tanulok, ami a végén közgazdász diplomát ad, tehát elég sok a matekos tárgy benne. Sportfogadással mostanában próbálkozok. Nagypapám korrepetált sok diákot, matekból, fizikából, de én nem hiszem, hogy olyan szinten tudnék tanítani.
2014. márc. 7. 13:12
 8/10 anonim ***** válasza:

próbálj meg középiskolásokat korrepetálni. ne haragudj, de nem sok bizalmat fektetnének beléd az egyetemisták,én is úgy tapasztalom,hogy matekosok korrepetálnak, vagy rendes közgázosok (ne vedd sértésnek, de a legtöbb egyetemen,a turizmust még másik karhoz is veszik,annyira nem közgázos, sőt,mondjuk a corvinuson még szembe is röhögnek vele-tapasztalat).

én 1000ft-ért korrepetálok kisiskolásokat,ill. érettségire készülőket vidéken, és én pénzügyes vagyok

2014. márc. 14. 12:54
 9/10 anonim válasza:
tőzsde
2014. márc. 14. 14:01
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen írtam korábban, hogy én se gondolom, hogy korrepetálni tudnék olyan szinten, ahogy az elvárható. A sportfogadással mint írtam próbálkozok, rengeteget számoltam vele kapcsolatban, de sajnos nem mindig elég a statisztika. Az utolsó válaszadónak annyiban válaszolnék, hogy a tőzsdézéshez bizony igen nagy tőke kell, valamint az se matematika, hanem jórészt nemzetközi gazdasági ismeretek, és ebben a témában naprakésznek lenni. A sportfogadáshoz hasonlóra gondoltam itt elsősorban, amivel csekélyebb befektetés után, azzal arányos jövedelemre lehet szert tenni.
2014. márc. 23. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!