Milyen munkák vannak, amik jól fizetnek, az alábbi feltételek nélkül?
Franciaországban nettó 280Ft körül van a minimálbér, melyet mosogatással is megkeresel, míg itt egy szakorvos bruttója ennyi, azaz ő ennek a felét kapja kézhez...
Szóval, elég rágyúrni az adott ország nyelvére.
Sokat, a hazai viszonyokhoz kepest, vagy sokat, a kinti viszonyokhoz kepest?
Amugy ha csak a hazai viszonyokhoz kepest, akkor tenyleg eleg a nyelvtudas, csak ne felejtsd el, ott te leszel a kisebbseg, a bevandorlo. Es van akik ugy is kezelnek. :/
A külföldi viszonyokhoz képest, természetesen.
Nem baj, ha bevándorló vagyok, az még érdekesebb is talán:) Hiszen mi is kíváncsiak vagyunk egy MO-n élő külföldire, nem?
Szerintem külföldön sokkal jobban érvényesül a fizetésekben a végzettség ill. a diplomára fordított munka a fizetésekben, mint Magyarországon. Itthon már érettségi nélkül is sokszor jobban lehet keresni, mint egy egyetemi diplomával (főleg a politkusok haverjaira ill. rájuk gondolok).
Én úgy látom, hogy Mo.-n a fizikai dolgozók kb. 80-90ezret kapnak, míg a diplomások 90-200ezret visznek haza (nettó). Azaz legjobb esetben 2-3x jobban vannak megfizetve, mint az alacsonyabb képzettségűek. Míg külföldön ez az arány 8-10x is lehet, szóval, ott jobban megéri tanulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!