Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy néz ki egy karrier...

Hogy néz ki egy karrier tanácsadás? (fejvadász cégnél)

Figyelt kérdés

A főiskolán volt már egy 2 napos karrier tréningem.

Nekünk olyanokat mondtak el, hogy mire figyeljünk CV íráskor, milyen legyen a fénykép, hogyan jelenjünk meg interjún, ezek a szokásos "sablon" témák, amikről ezernyi cikk van a neten.

Arra lennék kiváncsi, hogy egy fejvadász cégnél hogy néz ki ez a dolog? Ugyanezeket a sablon témákat hozzák fel vagy mondanak valami hasznosat is?

2014. febr. 27. 15:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Konkrétan mire gondolsz? Már a kiválasztás folyamán, vagy esetleg jó pénzért ígértek neked ilyet?

Ez utóbbi esetben nem érik meg a pénzüket. Igazad van, olyanokat fognak mondani, amit a neten eleve el tudsz olvasni.

Talán a 8 elemit végzettek tudnak belőle profitálni, de egy diplomás ember nem hiszem.

Ha egy diplomás, nyelveket beszélő ember nem tud elhelyezkedni, az nem azért van, mert rossz az önéletrajza, vagy interjún kócosan jelent meg, hanem azért, mert túlkínálat van a munkaerőpiacon.

2014. febr. 28. 10:17
 2/3 A kérdező kommentje:

Nem jó pénzért, hanem elvileg ingyen be lehet jelentkezni fejvadász cégekhez ilyen tanácsadásra, pl. Kelly Services-hez.

De gyanítom, hogy sok újat nem mondanának. Köszi a választ!

2014. febr. 28. 22:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát, ha ingyen, akkor egy próbát megér. De én láttam már olyat, hogy 5 alkalom, 27 ezer ft, az első ingyenes, de csak akkor, ha befizeted az egészet előre.

Nem tudom én sem elképzelni, hogy mit tud mondani, hacsak nem azt, hogy hogyan hazudj az önéletrajzban. De ezt nem hinném, hogy kiejtik a szájukon, mert ha meg lebuksz, ne rájuk hivatkozzon az ember.

Mondjuk nekem mondta már ezt fejvadász halkan az orra alatt motyogva.

Szerény véleményem szerint az őszinteség nem vezet jóra, mert akkor nem vesznek fel sehova.

Van pl. egy kolléganőm, tök jó az önéletrajza, 1 éve keres állást. Mindig elmondja, hogy iskolába jár, ezért 2 hetente pénteken nem tud dolgozni járni. Persze, hogy nem veszik fel sehova.

Engem is GYED után egyből felvettek, amikor nem mondtam meg, hogy azért jöttem el az előző munkahelyemről, mert nem vettek vissza GYED-ről, hanem simán csak azt mondtam, hogy leépítés volt.

2014. márc. 1. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!