Miért mondják, hogy a tőzsdézésből lehetetlen meggazdagodni?
3 év mindennapos kemény tanulás után kezdtem 80 ezerrel.
Most kb egy év után van közel 9 millió Ft...Higgadtan, szabályokat betartva csinálom egész nap, tehát kellő energiát belefektetve meg lehet tanulni kereskedni a tőzsdén.
Nem akarom megítélni, hogy igaz-e vagy sem, amit a kérdező állít, nem is érdekel.
De az roppant vicces, hogy állítólag tőzsdéző emberek értő olvasásra sem képesek és többen írják, hogy 3 év alatt szerezte a kérdező a vagyonát, pedig állítása szerint 1 év alatt. Ha valaki erre nem képes figyelni, az vajon milyen trader lehet?
Na most volt már itt minden: Berki Krisztián, BirgerSchafermeier, mennyit keres egy profi trader, csak egy nem: a kamu beismerése.
Vagy ez egy ki mond nagyobbat verseny? Képzeld pár trader 5 millió dollárt keres,amíg ezt a pár sort begépelem. Most hova sz@rjak?
Nem az alényeg mennyit keres, az csak egy változó az egyenletben. Mekkora tőkével, mekkora kockázattal keresed meg azt a pénzt mennyi idő alatt. Ez a lényeg. Ez adja ki hogy a függvényed (a taktikád, a bankszámlád) fölfele tart-e, vagy a földbe áll előbb utóbb.
Ne keverjük már a tőzsdézést a tőzsdézéssel. Birger Schäfermeiert Warren Buffettel.
Van a hosszú, biztonságos mód, amit Warren Buffett űz, vagy például én. Részvényeket veszek, rájuk ülök amíg azt látom hogy a vállalat is jó, aminek a részvényét megvettem és kész. Egy részvényt szeretek legalább 1 évig tartani, de inkább tovább is.
És van a Schäfermeier által csinált, vagy a kérdező által, ami sok minden lehet, daytrade, forex, határidős piac, cfd, stb. A pozícióikat nemhogy egy napig, de sokszor órákig, percekig tartják és minden nap egész nap a monitor előtt figyelik a mozgásokat.
Az első módszerrel könnyebben lehet elérni biztonságosabb hozamot, a második módszerrel elképesztően nagy kockázattal elképesztően sok hozamot. Az elsőben sokan nyernek (persze itt is még többen vesztenek), a másodikban meg még kevesebben nyernek, de azok még többet kaszálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!