Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek gáz szobalányként...

Szerintetek gáz szobalányként dolgozni?

Figyelt kérdés

Van felsőfokú végzettségem, de egyszerűen nem találok itthon munkát (pontosabban csak alkalmit), mert nincs sok tapasztalatom és nagy a konkurencia.

Mennyire vet rossz fényt a későbbi karrieremre, ha egy ideig szobalányként dolgozom külföldön? Szükségem lenne nagyobb összegű pénzre és itthon nem kapok sehol annyit, amennyit kint fizetnek.

2014. febr. 18. 17:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Három évet dolgoztam hajón szobalányként. Jó pozíciót mondtam fel érte itthon (vezérigazgatói asszisztens). Az önéletrajzodban ez egy lyuk lesz, mert senkit nem érdekel, de meg lehet próbálni jó színben feltüntetni, hiszen legalább lesz aktív nyelvtudásod, külföldi munkatapasztalatod, "nagy munkabírásod", "stresszes helyzetben is megállod a helyed" illetve lesz tapasztalatod "bizalmi munkakörben". :)

Ha pályakezdő vagy, ez lehet egy kis előny is akár, mert legalább dolgoztál valahol, jobb, mint a semmi és nem utolsó sorban lesz némi megtakarított pénzed.

Én mindig azt mondtam magamnak, hogy dolgozni nem szégyen. Igaz, szart takarítottam a kiskosztümben és csilivili irodában való üldögélés helyett, de háromszor annyit kerestem és olyat dolgokat tudtam finanszírozni belőle, amiket az itthoni fizetésemből nem tudtam volna.

Hová mennél, szárazföldre vagy hajóra?

2014. febr. 20. 10:27
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi a hosszú választ!

Szárazföldre szeretnék menni mindenképpen, de még nincs konkrét helyem.

Engem is az motivál, hogy ezzel 2x annyit keresnék mint itthon egy irodai munkával.

2014. febr. 20. 12:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Közvetítőn keresztül? Mert arra számíts, hogy ha úgy mész ki, hogy nincs munkád (úgy nem valószínű, hogy felvesznek, hogy nem vagy ott, nem tudsz menni interjúra, stb), eltarthat egy darabig, amíg felvesznek, addig a megtakarított pénzedből kell élned, szobát bérelni, bankszámlát nyitni, tömegközlekedni, enni....stb, ez több százezer forint. Én épp ezért mentem hajóra, mert máskülönben a fizetésem fele elment volna a megélhetésre, így meg megkaptam a fizetésem és nem kellett semmire sem költenem, hacsak nem vettem valamit, mert az ellátás már le van vonva a fizetésből. Ami kellett, az egy repjegy és semmi más.
2014. febr. 20. 15:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen, gáz, de fizetnek érte, viszont arra készülj fel, hogy utálni fogod, és még csak nem is a buditakartíás miatt, hanem, ahogy bánnak majd veled. (saját tapasztakat)
2014. márc. 11. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!