Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkaadók manapság is...

A munkaadók manapság is megteszik azt hogy pályakezdőket alkalmaznak csak azért, hogy az utánuk járó kedvezményeket felvegyék, majd elengedik őket?

Figyelt kérdés
én pályakezdő vagyok. most két állás is úgy néz ki, hogy sikerülne. mindkettő ügyfélszolgálatos munkakör (nem ilyen call center meg hasonlók). de félek, hogy csak felvesznek, és majd 3 hónap múlva repülök, nem a munkám miatt, hanem azért mert csak hasznot húznak belőlem és viszlát. nagyon sok ismerősömmel megtették már ezt.
2014. febr. 13. 18:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Ezt pályakezdőként nehéz elkerülni.Én fél évig húztam start kártyával,aztán elküldtek létszámleépités ürüggyel.
2014. febr. 13. 18:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Sajnos megtezsik.
2014. febr. 13. 19:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem értem mire gondolsz. Pályakezdő után max. akkor lehet kedvezményt igénybe venni amíg a cégnél dolgozik. Nem úgy van, hogy felveszek egy pályakezdőt és utal nekem a hivatal X forintot érte... Max. járulékkedvezmény van.
2014. febr. 13. 20:14
 4/7 anonim ***** válasza:
A kedvezményt tényleg nem úgy kell érteni, hogy "felveszik a kedvezményt". Azt a foglalkoztatásuk útján tudják érvényesíteni, és hosszabb időre szól, nem csak 3 hónap.
2014. febr. 13. 20:51
 5/7 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem kevés az olyan cég aki a kedvezményért alkalmaz majd elküld. A betanítás és mire belejössz a munkádban nagyobb bevétel kiesés mint a kedvezmény, ezért van az hogy ahol értékes munka folyik oda nehezen lehet pályakezdőként bekerülni. Ahol meg a munkáddal csak annyi bevételt tudsz termelni, hogy a kedvezménnyel tud csak alkalmazni, ott már bajok vannak. Kiesik egy ügyfél és már nem is tudd alkalmazni.
2014. febr. 13. 22:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Valóban nem pénzt vesznek fel, hanem az utánad fizetett járulékokból kap kedvezményt x ideig. De ez több mint 3 hónap. Szóval nem 3 hónapig fognak alkalmazni, hanem amíg jár a kedvezmény. Az hogy utána megtartanak-e már a Te munkádon is múlik, hiszen ha jó munkaerővé válsz, hamar megtanulod az ottani feladatokat, be tudsz könnyen illeszkedni... akkor szerintem nem fognak mást felvenni a helyedre, hanem megtartanak hosszútávra.
2014. febr. 14. 06:51
 7/7 anonim ***** válasza:

6 hónap a próbaidő. utána már nyomósabb indok kell hogy elküldjenek, nem elég hozzá az hogy a főnöknek viszketett reggel a kislábujja...

legalábbis nálunk ez így van, és ráadásul egy piaci alapon működő multiról van szó. aki megmelegedett, azt nehéz kirúgni, pláne h még szakszervezet is van, aki bevédi a popóját.

sajnos van rá példa hogy az illető vakarózni jár be, mégsem lehet kitenni, mert a jogi osztály nem találja elég indokoltnak a felmondást, és a cég meg nem akar munkaügyi pert a nyakába.

igen, tény és való, hogy vannak olyan szennyes cégek, ahol gyanúsan a próbaidő utolsó napján tolják az ember orra alá a közös megegyezést, ami egyenlő azzal hogy most azonnal aláírod. velem is megcsinálták már, de nem annyira bántam, nem ért annyit az egész meló hogy vinnyogjak nekik.

2014. febr. 15. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!