Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet ma normálisan...

Hogyan lehet ma normálisan megélni? Mit kellene tennünk ahhoz, hogy fussa ételre is, számlákra is? Dolgozunk, mégsem jutunk semmire.

Figyelt kérdés

Nagyon elegem van már abból, hogy hiába dolgozunk, mégis állandóan számolgatunk, spórolunk a hasunkon, mégsem telik még a számlák kifizetésére sem, nemhogy ruhára, szórakozásra, stb.

Miből élnek ma az emberek? Hogy jön ki az a fizetéséből, aki szintén nettó 80 ezreket visz haza? Mi csinálunk valamit rosszul? Hogy lehetne ennél többet keresni? Mindenki menő vállalkozó, vagy többdiplomás? Aki meg nem az, az haljon éhen?

2009. dec. 8. 19:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
73%
Panaszkodunk mert tényleg szar.De legalább van internetünk.Lassan nekem sem telik kenyérre sem de a gépet még nyomom jó magam is.Aki lepontoz az gondolkozzon.Régen egy családban egy tévé ha volt az se szines, na meg egy rádió. A gyerekek elhordták egymás ruháit, cipőit. A játékok is egyszerűek voltak, nem volt otthon mindennap üdítőital mert megitta mindenki a vizet. Most a luxus miatt is rásegítünk arra, hogy szarul élünk mert azt a létet akarjuk fenntartani.
2009. dec. 8. 20:52
 12/19 anonim ***** válasza:
Jaja,regen szar volt,ezert eljunk ugy ma is,mint a minimalallatok.Ez aztan a ragyogo megoldas!
2009. dec. 8. 20:59
 13/19 anonim ***** válasza:
Mi speciel vizet iszunk és a munkahelyemről írok a szünetemben (mert én cigire sem költök)!
2009. dec. 8. 21:08
 14/19 A kérdező kommentje:

Nem lehet mindenki programozó, sem banki szakember. Ugyanúgy szükség van eladókra, szociális gondozókra (ez vagyok én), ápolónőkre, ügyfélszolgálati munkatársakra (ez a párom), tévészerelőkre, stb... Mindazokra, akik most a megélhetésért küszködnek.

A cinikus hozzászólónak üzenném: nincs se mobilom, se kábeltévém (kikapcsolták mindkettőt, egyetlen feltöltős telefonunk van, ezer éves készülékkel. Nincs már semmim, csak a net. Ha nem lenne, a párom ma is munkanélküli lenne, és nem lenne az a havi pár ezer forint plusz, ami abból származik, hogy lassan mindenünket eladjuk a Tesz-Veszen.

Öülök, hogy van még, akinek annyira jól megy, hogy el sem tudja képzelni, hogy nem azért panaszkodik az ember, mert nem futja plazmatévére...

2009. dec. 8. 21:13
 15/19 anonim válasza:
74%
Több diplomám van, a feleslgemnek felsőfokú végzettsége, közalkalmazottak vagyunk...alig-alig élünk...nem jut semmire--lakáshitel--rezsi--erre megy el minden. Én 24 évet tanultam, kb. 20 ezerrel keresek többet nettó, mint egy 8 osztályos takarítónő, és kb 5 ezerrel többet mint egy "gyorstalpalós" (8 osztály + egyéves tanfolyam)...Három gyerekünk van...főiskola, albérlet, stb, stb..úgyhogy nem könnyű. De mi magyarok még mindig elég jól élünk --ld.: Etiopia, Szomália, stb.) nyilván szívesebben hasonlítjuk magunkat Németországhoz, vagy Angliához....Szóval sz'rul élünk, de szeretetben, békességben, úgyhogy jól. NEM AZ ANYAGI A LEGFONTOSABB!!!
2009. dec. 8. 21:20
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Én sokszor olvasok itt olyan kérdéseket,ahol egy kérdező hasonló kérdést tesz fel.Ki mennyiből él havonta..Egyszerűen ledöbbentem amikor pár ember kivételével csak azt olvasom,hogy van család ahol 4-5 százezer forint is bejön(nem írtam el)Sokszor ledöbbenek akkor is amikor csak arról írnak,hogy muszáj diplomázni,mert akinek nincs az életképtelen..37 évesen elkezdtem magam szégyellni,hogy nincs diplomám,nincs semmi nyelv vizsgám,csak egy "halott" szakmám,és egy érettségim(ezt is 33 évesen végeztem el estin)Életképtelenek azok akiknek nincs diplomájuk? Akik nem irodában dolgoznak,hanem a két kezükkel végzik a melót?Nem tudom..Azt tudom,hogy évekkel ezelőtt egyik hitelből a másikba ugrottam,hogy a jó színvonalas életet tudjak élni..Hát persze ,hogy nekünk is kellett a legújabb mobiltelefon modell,vagy egy jó márkás cipő,esetleg egy jó autó..Dolgoztunk mind ketten,de a végén már annyira süllyedtünk,hogy több volt a befizetni való hitel mint ami bevételünk volt..Mi voltunk a hibásak hisz 80-ezer forint fizetésemre csak gyarapítottam a hiteleket..A baj akkor jött amikor a páromat létszámleépítés miatt elküldték(ennek 4 éve)..

Itt már kezdtünk lemondani szinte mindenről.Számolgatunk,és azt hittem elájulok amikor kijött a végösszeg a tartozásunkról..Nekünk még lakásunk sincs,amit eladhatunk volna,amiből csökkenthettük volna a tartozást.A régi használt kocsinkat pedig egy szép napon ellopták,így ez se lett bevételi forrás.

Végső elkeseredésünkben egy nehéz döntést hoztunk.Kimentünk külföldre hátha itt jobb lesz alapon..Egyedül a párom tudott folyékonyan beszélni angolul,én szinte semmit,ahogy a gyerekem se..

Ma itt kint sem vagyunk gazdagok!Félre rakni még mindig nem tudunk,de nyugodtak lettünk.Kifizettük az összes adósságunkat ami otthon volt,így most semmi tartozásunk nincs senki felé..Szép házat bérelünk,és minden nap eszünk rendesen..Ez megmaradt.De már nem számítanak azok a dolgok amiért otthon odavoltam.Már nem érdekel,hogy melyik a legjobb mobiltelefon és mit tud..Jó az ezer éves,ami csak telefonálásra képes..Ma nem számít,hogy márkás ruhákban járjak..Tökéletesen megfelel a 10 fontos nadrág is,hisz az is jól néz ki..Ma nem rendelek állandóan pizzát,hamburgert mert nincs kedvünk főzni..Inkább megvesszük a hozzávalókat és otthon megcsináljuk közösen..

Aki azt írta,hogy nekünk embereknek van nagy igényünk,és ezekről nem igazán akarunk lemondani,hát részben igazat adok neki..Nem szívesen mond le dolgokról ,tárgyakról az ember,ha a környezete ezt tartja fontosnak..

Nehéz megélni kevés pénzből..De magam példáját tudom mondani,mindig van egy apró lehetőség amivé jobbá,könnyebbé tehetjük az életünket...

A végére még annyit,hogy még mindig nincs diplomám,és még mindig nincs nyelv vizsgám,de nem hiszem ,hogy életképtelen lennék...

2009. dec. 8. 21:43
 17/19 anonim ***** válasza:

Sajnos nem könnyű manapság az élet, de ha te és a párod is kerestek 80-80eFt-ot + kaptok családi pótlékot is a gyerkőc után, akkor az picit több, mint 170eFt havonta. Ez elég kevés, de ha nincs nagyobb hiteletek, akkor ki kéne tudni jönni belőle. Hidd el, hogy sokan élnek ennél kevesebből.

Azt tanácsolom, hogy írd a napi kiadásokat és hó végén nézd végig, hogy mire mennyi ment el, hátha vmiből még tudsz lefaragni.

2009. dec. 8. 21:50
 18/19 anonim ***** válasza:
73%

A párom postás volt, én meg gyesen a gyerekkel. Ő keresett 90 ezret, én 36 ezret, ebből 40 ezer volt az albéret, 30 ezer a rezsi. Ami maradt,ment törlesztésre. A végén, már kajára sem nagyon maradt.

DE!!!

Nem sírtunk, nem panaszkodtunk, AGYALTUNK,mi lenne a megoldás. Eladtuk a hitelre vett autónkat készpénzért(450 ezer), majd a férjem kijött abból a pénzből Írországba, én a gyerekkel anyámnál meghúztam magam, míg ő kint elhelyezkedett, talált melót. 10 hónap alatt összeszedte magát annyira, hogy vett nekünk is repcsijegyet, itt élünk vele, fizetjük az otthoni hiteleinket, és 1 keresetből vígan megvagyunk. Ennyi.

Benne volt a bukásveszély, kellett hozzá szerencse,bátorság,de ha meg sem próbáltuk volna, még mindig otthon éheznénk...

2009. dec. 8. 22:57
 19/19 anonim ***** válasza:
Párom szintén ügyfelezett nettó 100ért, én egyetemre járok. Sikerült többé-kevésbé felújítanunk egy kis lakást, amit így albérletbe ki tudtunk venni (lakhatatlan volt), beköltöztünk, rá három napra kirúgták. Most ott tartunk, hogy mivel nekem van munkám, amit eddig alkalmi jelleggel végeztem (pultos), amikor ráértem, most már minden nap kell mennem. Mellette vizsgákra tanulok délelőtt, szerencsére a vizsgáim is délelőtt vannak, így tudok menni utána dolgozni. Ettől függetlenül ha nem talál hamar munkát, akkor nem tudom, mi lesz. Csak egyben bízom: egy-két év múlva vége a válságnak és utána biztos jobb lesz. (csak addig húzzuk ki: se saját lakásunk, se kocsink, semmink nincs, amit eladhatnánk - igaz, hitelünk se, de ha nem talál munkát, nem lesz mit együnk. Még jó, hogy gyerek nincs...)
2009. dec. 8. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!