Szerintetek mennyi köze van a munkaadódnak a pénzügyeidhez?
Nem, ehhez tényleg semmi köze.
(Egy munkaadó.)
Jogilag semmi köze hozzá. Erkölcsileg is maximum annyi, hogy megkérdezi, hogy miért állt be ez a helyzet.
De, mint munkaadó olyan szinten van köze hozzá, hogy nagyobb rizikófaktor egy eladósodott alkalmazottat foglalkoztatni.
Szerintem attól függ, hogy mi a munkája.
Ha bármi pénzzel kapcsolatos, akkor elég sokat elárul, hogy ha a saját vagyonával így tud bánni, akkor a vállalkozás pénzügyi döntéseiben is jobb lenne, ha nem venne részt.
Pozitívum viszont amit te is írtál, hogy jobban megbecsüli a munkáját, ebben teljesen igazad van.
Igen, van, aki jobban megbecsüli. Meg van, aki a letiltás után sem szeretne (vagy pl. alacsony bér esetén nem tud) lejjebb adni az életszínvonalából és ezért lopni kezd. És maradjunk annyiban, hogy több az ilyen, mint aki jobban megbecsüli a munkáját.
Dícséretes, ha te a becsületes munkavállalók közé tartozol, de minden felelős cégvezetésnek számolnia kell egy ilyen biztonsági kockázattal.
"úgy gondolom nem vagyok ezzel kevesebb ember, vagy kevésbé jó munkaerő."
Így van. Függetlenül attól, hogy mit mond a főnököd. Te is tudod, én is, mindenki is, úgyhogy ne vedd a szívedre, hogy valaki más egy barom ;)
Utolsó, nagyon szépen köszönöm :)
Utolsó előtti: soha nem adtam okot arra, hogy feltételezné, hogy emiatt lopni fogok. Úgy gondolom, míg nem ad rá okot valaki, addig nincs értelme feltételezni. Ha valóban probléma van a munkavállalóval akkor jogos a lehordás vagy a felmondás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!