Melyiket választanátok: jól fizető vagy kevésbé jól fizető, de álommunkahely? (többi lenn)
A jelenlegi munkahelyemen nagyon szeretek dolgozni, viszont a fizetés..Elég siralmas.
Most jött egy másik lehetőség: többet fizetnének, de kevésbé (vagy egyátalán nem) szeretek abban a szakmában dolgozni, a főnök nagyon undok.
Nem tudom, mit csináljak, szívem szerint maradnék ott,ahol vagyok, viszont abból,amit kapok, nehezen lehet megélni...
Ti mit tennétek?
40.e Ft-tal kapnék többet.
Jelenleg félállásban dolgozom, a másik teljes állás lenne.
Az hogy a főnök "undok"... nos hát... így elég gyerekes felfogásúnak tűnsz.
Szerintem ha hosszútávon tervezel, akkor a jobban fizető állást választod. Nincs az a munkahely ahol minden rózsás lenne. Ha normális a főnök, akkor tuti görények a kollégák vagy fordítva. Ha elviselhető a környezet, akkor gyenge a fizetés. Tedd mérlegre a két helyet és gondold át mi a fontosabb NEKED.
Én a több pénzt választanám. Fiatalnak tűnsz az írásodból, előtted az élet, juss fel jó magasra, sok pénzre, mielőtt megállapodsz egy munkakörben.
Nagyon érdekelne, hogy mi az, amit ennyire szeretsz csinálni. Hálás lennék, ha leírnád, akár privátba.
nekem nem érne meg egy gyomorfekélyt és egyéb nyalánkságokat xaros 40 rugó. pláne ha bruttó.
a 4es véleményét maximálisan osztom: ha suttyó a főnök, akkor jó arcok a kollégák, ha jó a légkör akkor hulladék a fizu.
nos, én normális munkakörülmények közt dolgozom, tehát a cég alapvetően korrekt. hogy emberileg néha kifogásolhatóak a főnökök, azt lenyelem, mert napi 6 órát ki lehet bírni velük, terror tkp. nincs, de néha elveti a sulykot valamelyikük.
a fizetésemet tekintve nincs okom különösebb büszkélkedésre, ( bankban meg egyéb menő helyeken dolgozó volt osztálytársaimhoz képest egy csóró nulla vagyok), viszont ez legalább nem az a hely ahol kummantanak a lóvéval, meg borítékoznak, meg kirúgnak ha kettőt fingasz.
ami azért jó dolog, hogy a jó teljesítményt díjazzák, ha keményen odateszed magad, akkor szignifikánsan többet kapsz annál aki csak maszturbálni jár be. engem ez motivál, és látszik is az eredményemen.
szóval azt javaslom hogy a költségeidet racionalizáld, nézd meg mi az amire feleslegesen folyik ki a pénz a kezeid közül. ha ezt sikerül megfognod, akkor nem érzed majd úgy hogy nehezen élsz meg. gondolom a kollégáid sem keresnek többet nálad, mégis megélnek valahogy.
ha nagyon elégedetlen vagy, akkor pedig vállalhatsz alkalmi melót, másodállást is.
egy olyan helyet bűn otthagyni amit igazán szeretsz, és örömmel mész be reggelente, egy olyan másikért ahol a plusz pénzt elköltöd pszichomókusra meg szorongásoldóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!