Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres Ausztriában...

Mennyit keres Ausztriában (elsősorban Bécs érdekel) egy mentőorvos (oxiológus)?

Figyelt kérdés
Hallottam, hogy ott a kezdő orvosi fizetés 6000€. Gondolom a mentős jóval kevesebbet keres, de azért a magyarországi 160 ezres fizetést csak túlszárnyalja :)

2014. jan. 19. 08:24
 1/4 anonim ***** válasza:

6000Euró az már gyakorlattal rendelkező szakorvosok kaphatják meg de ez is válogatja magát azért... Persze kell hozzá egy nagyon erős német tudás is!

Ausztriában az átlag orvosi fizetés 2013ban bruttó 10.000Euró körül volt de e bruttó meg ugye a teljes orvosi társadalom benne van de viszonyításnak jó lehet. Illetve azért az sem árt ha tudod a határhoz közel azért nem olyan egyszerű elhelyezkedni mert sokan vannak már!

2014. jan. 19. 09:26
 2/4 A kérdező kommentje:
értem. hát a német tudással nem lesz gond, meg azért a mentősről úgyhallottam, hogy hiányszakma mindenütt
2014. jan. 19. 13:24
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen hiányszakma nem azzal van a gond, hanem ami közel van a határhoz helyek oda már 90%kal kint vannak! Mert sokan beszélik a nyelvet és akkor miért dolgozzon itthon ha kint többet kereshet! Csak a ismeretségi körömből van kint a soproni kórházból 4orvos pár ápoló... de mindenki ingázik mert bécs is 40perc autópályán...
2014. jan. 19. 13:28
 4/4 A kérdező kommentje:
értem. de amúgy pontosan mennyi a mentőorvos fizu azt nemtud?
2014. jan. 19. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!