Ha egy recepciós állásra elvárásként írják a szállodai szoftverek ismeretét, de te nem tudod őket van esélyed bejutni interjúra?
Sosem értettem, miért lovagolnak a munkáltatók a szoftver-használaton. Azt a legkönnyebb megtanulni, és már nem nagyon akad olyan fiatal, aki ne lenne aktív PC felhasználó. Sokkal fontosabb egy ilyen állás betöltésénél, hogy valaki jól beszéljen idegen nyelveket, kedves és segítőkész legyen, jó problémamegoldó készséggel rendelkezzen.
Én nem hiszem, hogy ezen múlna valakinek a felvétele, hogy nem ismer egy szoftvert, ami ráadásul szállodánként más és más.
Próbálkozz nyugodtan. Komoly cég nem ez alapján fog dönteni!
"Próbálkozz nyugodtan. Komoly cég nem ez alapján fog dönteni"
Pedig qrvára ez alapján. 6 évet dolgoztam egy nemzetközi láncnál. A szállodai szoftverek ismerete alapvető, és ha ez fel van tüntetve akkor elvárják. Az már a munkáltatón múlik majd van-e kedve vesződni a betanítással vagy sem.
Itt nem 60 szobás kis 3 csillagos hotelról beszélünk.
Ezt a kérdést talán ahhoz lehet hasonlítani, hogy a felvételiztető HR-es szereti-e az almát.
Valahol fontos a szoftverek ismerete és be sem hívnak emiatt, még máshol inkább a személyiség, a nyelvtudás, a korábbi tapasztalat fontos, a szoftvert pedig majd megtanítják.
Viszont ha kikötötték a hirdetésben, akkor valószínűleg ők fontosnak gondolják.
Mivel elég sok álláskereső jut egy-egy állásra, a sok 100-ból nagy valószínűséggel lesz olyan aki a szoftvert is ismeri, nyelveket beszél és tapasztalata is van, így őt veszik fel. Talán még a modora is jó.
Na meg nem árt ismerni a szállodaigazgatót, akkor biztos felvesznek szoftverismeret nélkül.
Egyáltalán nem biztos, hogy azért mert bele írták, még fontosnak is tartanák!
De a helyedbe már utána néztem volna ennek a szoftvernek mert amióta feltetted a kérdést, már eltelt 4 nap.
Vannak kritériumok amiket már csak azért írnak bele, hogy minél kevesebb ember jelentkezzen, mert így is gyakori hogy több százan pályáznak meg egy munkát. Ezt rengeteg idő átnézni. Csak a lényegesebb részekre pillantanak rá és ha behívnak van esélyed javítani a helyzeteden! Személyesen kell meggyőzni őket! Az önéletrajz nem erre van kitalálva, az csak azért kell hogy behívjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!