Egy állás, ahol sikeres szerződéseket/biztosítások után kapnám a jutalékom mint fizetést, de fix bérem nem lenne. El fogadjam vagy se? Részletek lent.
Nem régiben voltam egy állás interjún, ahol is kiderült hogy mennyiség után kapnám a fizetésem.
A felad körömbe a szerződés, és biztosítás kötések tartoznának. Az ügyfeleket személyesen kell felkeresnem.
Alap fix bérem nem lenne, mindössze a sikeresek után kapnám a jutalékot.
A vállalatnál nagy esély lenne előléphetőségre is karrier szempontjából, azonban így , hogy csupán a jutalékot kapom,nem tudom el-e fogadjam az állást vagy sem.
Jelenleg egyetemi hallgató vagyok, így hetente maximum 20 órát tudnék foglalkozni ezzel.
Akármilyen jó is a vállalat , és akármennyire is jó karrierépítő lehet, nem tudom hogy így fix bér hiányában el-e fogadjam az állást.
Szerintetek így, hogy csak a jutalékot kapnék, megérné elfogadni az állást? Mennyi fizetésre számíthatnék itt?
Vagy jobb járnék akkor már ha diákmunkákra megyek el?
Köszönöm a válaszolóknak előre is.
Ha nem vagy sales-művész, nem beszélsz lyukat az emberek hasába, és nem vagy pokolian magabiztos, akkor ne fogadd el!
Érdemes elolvasni a szerződést is alaposan, mert sokszor kiderül, hogy jutalék sem annyi, amennyinek elsőre mondják. Például kiderül, hogy a szerződésenként X ft jutalék úgy néz ki, hogy csak adott minimum darabszámú szerződés (mondjuk öt) után, egyösszegben hajlandóak fizetni következő hónap Y napjáig, és mindebből Z kezelési költséget levonnak. A fizetésed így valójában X-Z, amiből még lejön az adó és miegymás.
Ráadásul ahhoz, hogy hatékony légy, nagyon erősen kell motiválnod magad, hogy minden nap keress embereket. Rá fogsz jönni, hogy barátok barátait nem szervezheted be, mert igazából senkinek sincs szüksége ezekre a biztosításokra (ez kéretlen reklám, mint a callcenteres munkáknál), és csak zaklatod vele az embereket, ami meg tök gáz.
Nem embernek való munka szerintem.
Amúgy nem fogadnám el, mert ha nem vagy bejelentve munkavállalóként, akkor magad után fogsz járulékot fizetni, telefonszámlát fizetni, utazást fizetni. Ha valaki visszamondja a biztosítást vissza kell fizetned a jutalékot akár évekig visszamenőleg....
A mese az előrelépésről meg tiszta marketingmaszlag.
Nem maradsz le sokról, ha hagyod ezt az állást, van még jó pár ilyen kiadó hely más biztosítós cégeknél. Abból pedig van jó pár...
A jutalékot mire fizetik? Ha nem vagy bejelentve, akkor vállalkozói fog kelleni,hogy egyáltalán kifizessenek.
Ezzel havi katasként is havi 25 ezer kiadásod lesz a NAV felé még akkor is, ha egy darabot sem vesz tőled senki. És akkor az egyéb költségekről nem beszéltünk. Szóval a pénzkeresés hamar átmehet "fizetsz, hogy dolgozhass" szituációba. Ettől már a diákmunka is kedvezőbb megoldás, vagy gyakornokként próbálkozz szakhoz kapcsolódó munkakörben különböző cégeknél.
Én is biztosítóztam fősuli mellett, igaz én főállásban és szerencsémre fix összegért, mert a havi 2 kötéses jutalékból éhen haltam volna anno. 3 hónapig bírtam...
Hidd el, vagy gyomor kell hozzá (előnytelen termékek rásózása emberekre) és nem túl előnyös, az sem ha átlátod a dolgokat, mert akkor meg eladni nem fogsz tudni rendesen, de ha "belső harcokba" keveredsz, lehetsz akár könnyen pl. irodavezető (fix fizetéses) pozícióba kerülő "bábutag", aki próbálja elhitetni a jutalékos ügynökökkel, hogy jó amit csinálnak és megpróbálja hozni az elvárt kötésszámokat, még a legelőnytelenebb termékekre is.
Vagy maradsz aprópénzes, jutalékos ügynök és elhiszed, hogy jó amit kínálsz és nem foglalkozol a kritikus tömeg "zajával" (értsd, elutasítások, cáfolatok, stb.), csak fújod amit oktatáson tanítottak, anélkül, hogy mögé néznél, vagy tovább gondolnád.( Ne adj isten visszakérdeznél, az oktatáson, hogy ez miért is előnyös az ügyfélnek? - "Mert a biztosító ZRT. és nem szeretetszolgálat")
Utóbbival könnyen hiteltelenné válsz és lehet a jövőbeni (szakmai) megítélésed alapozod meg vele, a korábban említett, esetleges kapcsolati tőke felszámolásán( barátok, családtagok beszervezési kísérletei) túlmenően.
Ahogy látom a kommentek illetve a körülöttem lévő emberektől szerzett információ alapján, úgy fix bér nélkül semmiféleképpen sem éri meg elfogadni az állást, hisz talán még én lennék mínuszba, nem hogy még pénzt is szerezzek.
Ezen felül pedig egy olyan dolgot kell undorító aljas módon rátukmálnom az emberekre, amiket eddig is utáltam és általában rájuk csaptam az ajtót, mert akár magamat és a leendő ügyfeleimet is képzelgésekkel és nem igazán valós információkkal szolgáltatnám annak érdekében hogy eladhassam nekik a terméket, akár még a kárukra is.
A rábeszélő képességem jó, de nem kimagaslóan, illetve a megfelelő rutin hiányában egyenlőre ez is kevés lenne.
Köszönöm mindenkinek az értelmes választ, nem gondoltam volna hogy ilyen intelligens, gyors , jó és részletes válaszokat fogok kapni, s ez minden válaszolóra egyaránt igaz.
Sajnos a legjobb dolog amit köszönetként adhatok egy szimpla zöld, kár hogy csak egyet lehet adni..:)
Ismét köszönöm mindenkinek, ebben az esetben maradok a diákmunkáknál és vissza utasítom az állást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!