Ha alkalmazotti státuszból átmegyek vállalkozóba akkor adhatok számlát arról az összegről amekkorába én eddig kerültem a cégnek anélkül, hogy nekik nőnének a költésgeik, ugye?
Tehát mondjuk eddig kaptam nettó 140-et és az kb minden járulékkal együtt mondjuk 250-be van a cégnek, viszont ha vállalkozó lennék akkor én 250-ről adnék számlát, így nekem több maradna, nekik meg elvileg mindegy lenne.
Jól gondolom?
Neked nem feltétlenül maradna több. Azért eléggé komoly költségei vannak egy ev-nek is. Ha ez az egyetlen bevételi forrásod, akkor én megfontolnám, hogy érdemes-e váltani.
A foglalkoztatottságod szempontjából sem mindegy. Pl.: Hogyan kötsz velük szerződést? Havidíjért végzed a feladatod? Hogyan biztosíthatnának neked eszközöket?
Én is ezektől a buktatóktól félek, hogy színlelt szerződés és társai. Bár pont olyan a munkám ami vállalkozóként is végezhető (rendszergazda/karbantartó).
KATA-s vállalkozó lennék, szóval a mostani több mint 100e-s havi "adó" helyett kb 50e-t kéne fizetnem.
Szabadságokat nyilván vagy beleszámolnánk a bérbe és akkor amikor nem vagyok arra nem fizetnek, vagy pedig megegyeznénk h kivehetem őket, mert ugyan úgy napi 8 órában lennék ott csak nem lenne lepapírozva, hogy ne bukhassunk meg.
Lehetek rögtön is, ezt megnéztem.
Hivatalosan nincs szabi ezt tudom de ezt biztos meg lehet beszélni a munkáltatóval. Vagy akkor beleszámoljuk a számlába azt is és amikor nem vagyok akkor nem fizetnek.
Simán megoldható még ez is, de valóban sok ilyen trükk van benne, érdemes meggondolni..
Viszont a nettó 140e-s fizu meg elég nevetséges, főleg ha kihozható belőle a 200 is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!