Egy budapesti nemzetközi ügyvédi irodában, pl. Baker&McKenzie mennyit keres egy ügyvéd?
A munkahelyemre szokott bejárni egy nemzetközi ügyvéd.
Onnan tudom, hogy a kért ÁFÁ-s számla alapján megnéztem hogy mivel foglalkozik.Mindig nagy értékű Mercedesekkel jön. Ezenek az árát is meg kell keresni valahogy. Magyarul nem nagyon beszél de angolul perfekt.
Van egy másik magyar ismerösöm akiröl tudom hogy kifelyezetten ilyen helyen dolgozik. Neki sincs anyagi problémája.Kb.10 év alatt teljes 100%-os egzisztenciát teremtett magának.
Személytől és irodától függ.
Ismerősi körben amiket hallottam (nettót te is ki tudod számolni, ennek a 65,5%-a):
* Frissen végzett jogász: br. 250- 400 e Ft
* Frissen végzett ügyvéd: br. 600-1500 e Ft
Utána a határ a csillagos ég (de tényleg...), több fajta munkaszerződés van, vannak, akik heti egy napot vannak bent fix összegért (a többi nap saját praxis vagy láblógatás), vannak akik az elvégzett ügyeik alapján kapnak azok díjából százalékot (nyilván ehhez kimagasló szaktudás és ismertség kell), illetve van ennek a kombója: fix jövedelem és százalék.
Éves szinten becslésem szerint 50-60 millió Ft között visz haza az átlag (ez most ahogy kérted, nettó), a partnerek - persze ez maroknyi réteg - jóval 100 millió felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!