Hogyan is van a bérezésem?
Szóval olyan gondom van, hogy korábban a Tesconál 98 volt a minimálbér. Amit meg is kaptam, túlórákkal együtt. Így kijött kb 80 e ft. Nincs kereskedelmi végzettségem.
DE!! Jelentkeztem egy állásinterjúra, felvettek. Valami olyat mondtak, hogy bruttóban 80 e ft- környéke lenne. Ezt furcsállom. Hiszen a végzettségemnek megfelelőlen -van érettségim és Szociális szervező, gondozó. Ezzel jelentkeztem. Felvettek családgondozónak. Tehát a jelentkezésnél alapelvárás volt a szakirányú végzettség.
Akkor most hogy is van a bérem? Nem E kategóriában kellene lennem? Valaki felvilágosítana? Hogyan működnek ezek a bérezések?
A minimálbér jelenleg bruttó 98e forint. Teljes munkaidőben ennél kevesebbet nem kaphatsz.
De szvsz neked a garantált bérminimumot kéne kapnod, mivel szakirányú végzettséget igényel a munkád, ami neked megvan. Ez pedig bruttó 114e forint.
Tehátá törvényileg mindenképp meg kell h adják? Vagy azt a munkáltató dönti el hová sorol be?
Milyen fizu kategóriába,pl a,b,c,d,e,f,g,h stb
Ott kiegészítik, de kevered a versenyszférát a közigazgatással.
Közigazgatás esetében a bértábla alapján fizetnek, ha nem éri el a minimálbért, akkor kipótolják.
Köszi a választ.
Elég siralmas.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!