Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan kell jegyzőkönyvet...

Hogyan kell jegyzőkönyvet vezetni?

Figyelt kérdés
Régóta dolgozok egy önkormányzatnál és most kibővítették a munkakörömet. A testületi üléseken kellene jegyzőkönyvet vezetnem. Aki ilyen helyen dolgozik, ilyen munkát végez elmondaná nagy vonalakban, hogy ez hogy működik? Mit kell lejegyzetelni, hogyan?
2013. dec. 17. 05:39
 1/8 anonim ***** válasza:

Helszín, idő, jelenlévők

Témakörök

Röviden a megbeszéltek

Döntések - sorszámozva, dátumozva

Aláírások

Kérj egy mintát, biztosan van.

2013. dec. 17. 06:59
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de azt tudom, hogy mit tartalmaz egy jegyzőkönyv. Lehet nem jól fogalmaztam, Inkább arra lennék kíváncsi, hogy mennyire kell gyorsan írni, diktál valaki, vagy mindent nekem kell írni magamtól? Mi van ha nem tudom követni az élőbeszédet? Szó szerint kell-e mindent leírni? Vagy mondani fogja a jegyző pl. hogy ezt vagy azt most írjam szó szerint... ilyenekre lennék kíváncsi. Ja és kézzel kell írni papírra?
2013. dec. 17. 07:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A jegyzőkönyvet azt nem helyben készítik el véglegesre!

Először is: csinálsz az ülés előtt egy tervezetet (várható dolgok alapján), aztán az ülésen jegyzetelsz MAGADNAK, majd az ülést követően elkészíted otthon, nyugisan a jegyzőkönyvet.

Senki nem azt várja, hogy gyorsíró legyél, ne parázz ezen.

2013. dec. 17. 08:00
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
És nem szó szerint kell.
2013. dec. 17. 08:01
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem szó szerint! A lényegi pontokat, egyfajta memot kell írni. Milyen határozatok, vagy határozati javaslatok születtek, ki a felelőse a feladatnak. Ez akárhogy is elhangzik, rögzíteni kell.

2013.12.20.

Közgyűlés

Kiss Béla polgármester megnyitotta a közgyűlést

Jelen vannak Nagy Géza önkormányzati képviselő, Tóth Irén önk, képv, stb.

A képviselőtestület megvitatta a 2014 évi csatornázási beruházás költségvetését. 3:1 arányú igen szavazattal elfogadták a célra előirányzott X millió forint elkülönítését. A kivitelezők részére pályázatot ír ki az önkormányzat, a tendereztetés felelőse Molnár Ferenc, határidő 2014. 12. 31.

Az ügyben szót kért Balogh Béla, kifejtette aggodalmát amiatt hogy..blablabla.. és kérte, hogy vegyék jegyzőkönyvbe ellenvetését.

Nagyjából így néz ki, ilyesmi elemeket kell tartalmaznia.

Hangfelvétel segít, de sok helyen nem engedik, hogy ilyen készíts, mert a belharcok miatt kínos lehet egy későbbi hangfelvétel.

A fenti szegmenst is ha végiggondolod, jó 20 perces vita lehet, te a tényeket rögzíted. Azt nem, hogy közben Béla lehülyefacozta Gézát, majd öt percig tépték egymást (rokon dolgozott ilyen helyen, elő szokott ez is fordulni elég sűrűn egy átlag közgyűlésen :))

2013. dec. 17. 08:05
 6/8 anonim ***** válasza:

Még egy bírósági tárgyaláson is csak akkor jegyzőkönyveznek szó szerint, ha azt valamelyik fél kifejezetten kéri. Akkor is csak arra az adott felszólalására vonatkozik ez, és nem az egész tárgyalásra.

Egy társaság taggyűlésén vagy közgyűlésén is már kb. kész jegyzőkönyvvel megy oda előre az ember, hiszen a napirendi pontok adottak, olyasmit meg előre simán le lehet írni, hogy "XY ügyvezető megnyitja az XY kft taggyűlését, és üdvözli a társasági tagokat", "XY ügyvezető megállapítja, hogy a taggyűlésen a szavazatok 100%-a képviselve van, így az határozatképes". "A taggyűlés az 1. sz. napirendi pont megvitatása után (a vitatást NEM fejted ki) az alábbi döntést hozta", "a taggyűlés utasítja XY ügyvezetőt, hogy a jelen taggyűlésen hozott döntések értelmében a Cégbíróság előtt járjon el", stb.

Szóval ennyi, 99%-át előre megírod.

2013. dec. 17. 08:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Hogyan kerülhettél te az önkormányzathoz ha fogalmad sincs a munkádról? Miért nem ott helyben kérdezed meg hogy hogyan kell megírni???
2013. dec. 17. 11:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Kedves utolsóként hozzászóló! Mint mondtam, most kértek fel erre a feladatra. Teljesen mást csináltam eddig. És nagy vonalakban tudom hogy milyen egy jegyzőkönyv, mit tartalmaz, mert olvastam már, csak még sohasem írtam. Testületi ülésen sem voltam még, hogy láttam volna.Szóval csak azért kérdeztem, hogy aki esetleg napi szinten ezzel foglalkozik, talán tud segíteni. Ja meg azért, mert a munkámat nagyon szeretem, és szeretnék maximálisan megfelelni erre a feladatra is. Köszönöm a válaszokat!
2013. dec. 17. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!