Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Railjet vasúti utaskísérői...

Railjet vasúti utaskísérői állásról tapasztalatok, vélemények?

Figyelt kérdés
Kiknek érdemes pályázni, mik az állás nehézségei?

2013. dec. 16. 20:22
 1/3 anonim válasza:
Erre én is kíváncsi lennék, pont most jelentkeztem erre az állásra.
2014. ápr. 14. 17:40
 2/3 A kérdező kommentje:

A kérdező vagyok és egyben már vasúti utaskísérő…

Amit az állásról tudni érdemes:

Pályakezdőknek ideális lehetőség, ugyanis a legfőbb kitétel a magabiztos német nyelvtudás, vendéglátói gyakorlat nem feltétlenül elvárás, csak előnyt jelenthet a felvételhez.

Az utazás Zürichbe, Münchenbe (hétvégenként Frankfurtba), Salzburgba és Bécsbe történik – a jelenlegi beosztás szerint; ez a decemberi menetrend-váltással némiképp módosulni látszik.

Fontos a nagy teherbíró-képesség, mert teli vonat (kb. 400 fő) esetén is 3 utaskísérőnek kell ellátni az utasokat, ami igencsak megterhelő mind fizikai, mind pszichikai tekintetben.

A beosztás száműz mindenféle rutint az ember életéből, így elsősorban azok számára ajánlott, akik el tudják fogadni ezt az életvitelt.

Röviden összefoglalva: sok utazás, kevés szabadidő és magánélet, ellenben aránylag jónak mondható kereset, fiatalos csapat és – ha épp nincs óriási hajtás – oldott munkahelyi légkör a jellemző.

2014. nov. 22. 19:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Ti megtudtatok valamit?
2015. márc. 3. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!