Tolmácsok! Hogyan lesz valakiből az, mennyit lehet keresni?
Egy egyetemi fordítói diploma nem ér ugyanannyit, mint egy nyelviskolai tolmácsvizsga.
Itt a terv, hogy hogyan lehetsz hivatásos tolmács, akit jól meg is fizetnek.
1. Jelentkezel egy nyelvi alapszakra. Anglisztika, germanisztika, romanisztika, szlavisztika, stb.
Ha angol-német akarsz lenni, akkor az első kettő közül valamelyik.
2. Elvégzed belőle a 3 éves alapképzést. Ezen belül 2 éves minorok között felveszed a másik nyelvet (ha anglisztikán vagy, minornak a németet, vagy fordítva).
Vagy van olyan egyetem is, ahol minor helyett specializációk vannak -szintén 2 évesek a 3 éven belül. Itt van olyan, hogy tolmács specializáció. Ennek az elvégzésével még nem leszel olyan profi, de ad egy későbbi pluszt.
3. Kifejezetten tolmács mesterszakra jelentkezel és azt is elvégzed. Ahhoz, hogy ide felvegyenek, már kell legyen 2 nyelvből nyelvvizsgád.
Durván ennyi.
Angol német nyelvű tolmáccsal Dunát rekesztek..annyi van.
Ellenben nálunk cseh lengyel és román tolmács 1 óráért simán elkér 3500 Ft-ot.. és ez az alja.
Köszi a válaszokat!
Fura, azt gondoltam volna hogy ez most is jól fizető hiányszakma, hiszen egyfolytában arról hallani, hogy mennyire nem beszélnek nyelveket a magyarok, hiába hirdetik a munkáltatók, hogy nyelvtudás kell, nincs a jelentkezők közt értékelhető nyelvtudással rendelkező.
Offinál, fordítóirodáknál, ilyesmire gondoltam elhelyezkedéskor. Egyéni vállalkozó nem szívesen lennék, maximum mellékesként.
Én ismertem japán-angol tolmácsot, ő 30.000-es óradíjjal dolgozott :D Persze az ritka nyelv, az angol-német sokkal elterjedtebb.
Átgondolom mégegyszer ezt az ötletet, mert azok alapján, amiket írtatok, nagyon nagy munkát kell belefektetni és annyira nem éri meg.
" Ellenben nálunk cseh lengyel és román tolmács 1 óráért simán elkér 3500 Ft-ot"
Az nagyon kevés. Nem írtál el egy nullát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!