Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti hány nyelven beszéltek, és...

Ti hány nyelven beszéltek, és mennyi a fizetésetek?

Figyelt kérdés
A kérdésem nyilván azokhoz szól, akiknek a munkájában közrejátszik a nyelvtudása :) Milyen nyelveket beszéltek, mennyire kell használni őket a mindennapokban, és hogyan sikerült "bekerülni" a munkahelyre?
2013. nov. 30. 09:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
44%
10-es vagyok, es meg annyit, hogy aki kint el, az tudja, hogy ez meg mindig nem egy csoda fizetes. Ok, a minimalber 6.31 font per ora, de akkor se egy csoda a 15 font, foleg nem Londonban :) nagyon draga varos a lakhatas, es a tomegkozlekedes szempontjabol.
2014. márc. 12. 23:25
 12/19 anonim válasza:
33%
Ismerősöm angolul beszél a magyaron kívül és szállodát takarít amerikába, átszámolva nettó 400.000ft körül keres.
2014. márc. 13. 01:58
 13/19 anonim ***** válasza:
44%
vidéki nagy városban dolgozok, 1éve van diplomám. napi szinten angolt használok, nettó 160ezer
2014. máj. 14. 18:06
 14/19 anonim ***** válasza:
44%
Angolul középfokon, németül alapfokon. Budapesten élek, informatikusként dolgozom (rendszergazda), egyáltalán nem kell használnom a nyelveket, csak ha valamit googlezni kell :) A fizetésem 180ezer nettó. Profession.hu-n megpályáztam az állást, és elnyertem.
2014. máj. 14. 19:20
 15/19 anonim ***** válasza:
56%

Angolul, németül felsőfokon, oroszul nagyon erős középfok, és egy közel-keleti nyelven erős alap- gyenge közép szinten.

Anno német-orosz nyelvtagozatos gimnáziumba jártam, később Németországban tanultam diploma után.

A keleti nyelvet teljesen önszorgalomból (és rettenetesen nehéz nyelv).

Angolul is felnőttként.

Az orosz és a német nagyon passzív felé megy, mert nem kell a munkámhoz, kb. Senkit nem érdekel.

Angolul kell levelezni, nagy ritkán telefonálni a külföldi leányvállalatokkal- szükséges a gazdasági-pénzügyi angol.

Banki szférában pénzügyi területen dolgozom, közel a 40-hez, több szakirányú felsőfokú végzettséggel. Prémiumok nélkül 425 eFt nettót keresek Budapesten.

Az angolt a magánéletben is naponta használom, a házastársam külföldi, a gyermekünknek sokszor angol mesét olvasok. Máig tanulok valami újat angolul is, hiszen nem az anyanyelvem- szeretek angolul, németül olvasni is.

2014. máj. 14. 21:36
 16/19 anonim ***** válasza:
52%

Attól hogy megtanulsz 10 nyelvet még nem leszel okos, se kreatív, és nem is fogsz sok pénzt keresni XD. Ez csak amolyan mellékes dolog. Angolul persze nem árt tudni, de a többi nyelv teljesen felesleges, csak bizonyos esetekben jól jöhet.

Én angolul beszélek anyanyelvi szinten más nyelvet szinte egyáltalán nem, és havi 400k-t keresek.

2014. máj. 27. 02:18
 17/19 anonim ***** válasza:
0%
Angolul elvegetálok, középfokúm éppen nincs meg, ezt tükrözi a nyelvtudásom is. Heti szinten többször kell angol nyelven leveleznem ez még megy, egy telefonhívástól már betojok, mert egyszerűen nem értem a beszédet. Elmondani el tudom, csak nem értem amit nekem mondanak. Viszont a szakmámban nem a nyelvutdás a fő szempont, hanem a szaktudás, amiben viszont szerintem nem vagyok rossz. Nos, ilyen szinten 2 diplomával keresek 240 nettót.
2014. máj. 27. 13:00
 18/19 anonim ***** válasza:

Határozottan egyetértek a 16. válaszolóval.

Az, hogy ki mennyit keres, nem egyenes arányos a beszélt nyelvek számával. Nem az a lényeg, hogy amit mondasz, el tudod-e mondani angolul, németül, spanyolul, olaszul, japánul, oroszul,... hanem hogy mit mond az ember.

Mindenki tudna nem egy olyan ismerőst mondani, aki 2nyelven beszél minimum anyanyelvi szinten, de nincs munkája, vagy éppen nem olyan, amelynek köze lenne a nyelvtudásához.

Szerintem elengedhetetlen, hogy valaki egy nyelvet jól beszéljen, de ennyi, nem több. Arra ott vannak a tolmácsok. Én mérnök vagyok, számolok és tervezek egész nap, ez nem nyelvekben mérhető.

A jó munkának, vagy a jó munkaerőnek nem ez az egyedüli mércéje.

26/N

2014. máj. 31. 09:15
 19/19 anonim ***** válasza:

11. vagyok, reszben egyetertek as elottem szoloval. Annyi az elteres, hogy en a nyelvtudasban inkabb azt latom, hogy ha van valami gond, nagyobb munkaeropiacon ervenyesulhetsz, pl. en kimehettem Angliaba... de teny, hogy az utolso otthoni diakmunkamra is a nyelvtudason miatt vettek fel.

Egyebkent anyukam nem beszel egy nyelvet SEM. Pedig tanult: oroszul, nemetul iskolaban, olaszt, eszperantot es angolt pedig nyelviskolaban... ehhez kepest zero a nyelvtudasa kb. mindegyik nyelvbol. Megis anno 200.000-et keresett, meg most az uj munkahelyen is ilyen korul lesz a nettoja kozalkalmazottkent (most lettek ok is kozalkalmazottak, szoval meg tart az atteres) es nem volt csokos, megis bejutott.

2014. máj. 31. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!